PSV plaatst zich ten koste van NAC voor halve finale

9 februari 2022, 9:15

Mario Götze en Noni Madueke hadden een hoofdrol bij de bekerzege van PSV. - Foto: KNVB Media

PSV heeft zich als eerste club geplaatst voor de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Het team van de vertrekkende trainer Roger Schmidt deed dat ten koste van NAC Breda. De Brabantse clash eindigde in Eindhoven in 4-0.

Als laatste ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie die nog actief was in het bekertoernooi hoopte NAC op een stunt in het Philips Stadion. Die hoop werd echter al snel de grond ingeboord, met dank aan Noni Madueke. De PSV-aanvaller stond maanden buitenspel vanwege een blessure, maar kreeg tegen NAC weer het vertrouwen van Schmidt.

Emotioneel

Emoties bij Madueke na de openingstreffer.

De jonge Engelsman, die aan het begin van het seizoen zo schitterde, beschaamde dat vertrouwen geen moment. Al na acht minuten zette hij PSV op voorsprong met een rake kopbal. De treffer zorgde voor de nodige emoties bij Madueke. “Het zijn zware maanden geweest”, zei de aanvaller tegenover ESPN. “Voetbal is voor mij het aller belangrijkste in mijn leven, daarom was ik zo emotioneel na de 1-0. Ik was zó blij dat ik het moment kon delen met de fans die mij altijd gesteund hebben, het was een perfect moment.”

Via Mario Götze kwam PSV op 2-0, waarna de Duitser op aangeven van Madueke ook voor het derde doelpunt van de wedstrijd tekende. NAC zette daar voor rust weinig tegenover.

In de tweede helft nam PSV een beetje gas terug, zonder in de problemen te komen. Wel kregen de Eindhovenaren een aantal goede kansen om de score verder uit te bouwen, maar NAC-doelman Nick Olij wist de schade lange tijd te beperken. De goalie was echter kansloos toen Cody Gakpo in de 78ste minuut naar binnen sneed en de bal fraai in de verre hoek krulde. Daarmee bepaalde de international de eindstand op 4-0.

Cody Gakpo krult de 4-0 binnen.

Uitwedstrijd in halve finale

Bij de loting voor de kwartfinale werd duidelijk dat PSV in de halve eindstrijd een uitwedstrijd te wachten staat. Dat geldt ook voor de winnaar van de wedstrijd tussen Ajax en Vitesse. Dat duel wordt woensdagavond gespeeld. De overige kwartfinales gaan tussen RKC-AZ en NEC-Go Ahead Eagles. De winnaars van die duels spelen een thuiswedstrijd in de halve finale.

Programma en uitslagen Programma en uitslagen Het programma en de uitslagen van de kwartfinales.