PSV en AZ naar laatste zestien KNVB Beker

26 oktober 2017, 22:45

Wout Weghorst was twee keer trefzeker namens AZ tegen Almere City FC. - Foto: KNVB Media

PSV en AZ zijn de laatste twee ploegen die zeker zijn van een plek in de Achtste finale van de KNVB Beker. De koploper van de Eredivisie had heel wat moeite met FC Volendam (0-2 na verlenging), AZ won overtuigend bij Almere City FC: 0-4.

FC Volendam, dat in de Jupiler League dit seizoen nog geen wedstrijd wist te winnen, leek vooraf een zware avond tegemoet te gaan tegen PSV. Dat werd het ook, maar de Noord-Hollanders hielden bijzonder lang stand. Dat was met name te danken aan keeper Hobie Verhulst, die met enkele fraaie reddingen de Eindhovense aanvallers in de weg stond.

Pas na 106 minuten spelen werd de ban gebroken. De manier waarop was bijzonder fraai. Met een omhaal, op aangeven van Luuk de Jong, werkte Marco van Ginkel de bal in het doel. Hirving Lozano schoot vlak daarna, na een individuele actie, de beslissende 0-2 tegen de touwen.

AZ was een stuk dominanter tegen Almere City FC. Voor rust brak Stijn Wuytens de ban, na rust besliste Wout Weghorst de wedstrijd met twee treffers. Nadat Almere City-captain Kees van Buuren van het veld werd gestuurd met zijn tweede gele kaart, bepaalde Jonas Svensson de eindstand op 0-4.