Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Persconferentie Bekerfinale: Jordens Peters viert verjaardag graag in De Kuip

KNVB Media
KNVB Media
3 mei 2019, 17:15

Welk duo zal de beker zondag opnieuw in handen hebben? - Foto: KNVB Media

Jordens Peters werd op de TOTO KNVB Beker-persconferentie op de KNVB Campus in Zeist vrijdag gefeliciteerd met zijn verjaardag. De aanvoerder van Willem II, geboren op 3 mei, nam de felicitaties lachend in ontvangst, maar gaf wel meteen aan dat hij zijn feestje pas zondag wil vieren. "Liefst rond een uur of acht."

De vraag is of medefinalist Ajax daar aan mee wil werken. Zowel coach Erik ten Hag als aanvoerder Matthijs de Ligt hebben geen plannen in die richting. De Ligt: "Ik kijk echt naar de finale, heel fijn dat we nu voor de prijzen gaan spelen. De Kuip is een mooi stadion en het veld ligt er altijd top bij." Voor de aanvoerder van de Amsterdammers is de finale een duel met een historisch tintje: in 2016 debuteerde hij, in het bekertoernooi, tegen Willem II.

Vijf jaar geleden

Ook Erik ten Hag wil van een cadeau aan Peters niets weten, al valt de TOTO KNVB Bekerfinale precies tussen de halve finaleduels van de Champions League tegen Tottenham Hotspur in. "Voor ons is de eerstvolgende wedstrijd altijd de de belangrijkste. Daarnaast is het alweer vijf jaar geleden dat Ajax een prijs heeft gewonnen, dus die kans op een prijs laten we niet lopen."

De persconferentie werd goed door media bezocht.

Willem II won het bekertoernooi twee keer, in 1944 en 1963. De Tilburgse club bereikte in 2005, na winst op Ajax in de halve finale (!), nog wel de eindstrijd, maar verloor daarin met 4-0 van PSV. Dat moet nu anders. Voor Jordens Peters, en ook een groot gedeelte van de Willem II-selectie, wordt het de eerste bekerfinale. "Dat kan een voordeel zijn", zo hoopt de aanvoerder, "Omdat we daardoor met een bepaalde onbevangenheid het veld ingaan." De druk vanuit Tilburg ligt er overigens wel. "De wedstrijd is groot in Tilburg, het gaat al weken nergens anders meer over."

103 BEKERFINALES!

De meest opmerkelijke feiten en verhalen

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen