Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

PEC Zwolle, SC Cambuur en Willem II naar kwartfinale

KNVB Media
KNVB Media
19 december 2017, 23:00

De achtste finales van de honderdste KNVB Beker zijn begonnen. - Foto: KNVB Media

PEC Zwolle, SC Cambuur en Willem II hebben zich verzekerd van een plek in de kokers bij de loting aanstaande donderdag. Op de eerste dag van de achtste finale wonnen ze hun thuiswedstrijden overtuigend.

Het dit seizoen verrassend goed presterende PEC Zwolle opende de achtste finale van de KNVB Beker in eigen huis tegen de nummer twee van de Jupiler League: N.E.C. Al na drie minuten kon de thuisploeg op voorsprong komen, maar Erik Bakker mistte vanaf elf meter. Youness Mokhtar deed dat in de twintigste minuut alsnog, waarna Terell Ondaan drie minuten rust met een fraaie volley voor 2-0 zorgde.

Kapituleren

Tweededivisionist GVVV hield een helft lang knap stand tegen Eerstedivisionist SC Cambuur, maar moest na rust toch kapituleren. Nigel Robertha tekende voor de openingstreffer na iets minder dan een uur spelen; een doelpunt van Matthew Steenvoorden en een benutte strafschop van Ricardo Kip zorgden voor een 3-0 eindstand.

Willem II kende een moeilijke start tegen RKC Waalwijk, maar kwam na een kwartier in het zadel door een doelpunt van Fran Sol. Tien minuten voor rust verdubbelde hij de score en na rust tekende Ismail Azzouzi voor de 3-0. Daardoor bereikte Willem II voor het eerst sinds het seizoen 2006/'07 de kwartfinale.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen