Ook Vitesse en Go Ahead Eagles naar achtste finales

KNVB Media
KNVB Media
18 december 2020, 8:15

Go Ahead Eagles-keeper Jay Gorter neemt matchwinner Bradly van Hoeven op de schouders. - Foto: Soccrates Images

Vitesse en Go Ahead Eagles hebben zich donderdagavond als laatste twee clubs bij de laatste zestien van het TOTO KNVB Bekertoernooi gevoegd. De Arnhemmers zegevierden met 0-2 bij Willem II, terwijl de Eagles in Leeuwarden een knappe zege boekten op SC Cambuur: 1-2.

Het kostte Vitesse niet eens zo veel moeite om Willem II over de knie te leggen. De bekerwinnaar van 2017 beleefde een vrij eenvoudige bekeravond in Brabant en dat was best verrassend te noemen. In de competitie wil het immers niet bijster goed lukken met Willem II dat slechts 16e staat. Het bekertoernooi had daarom een aangenaam zijpad kunnen zijn. Even los van de Eredivisie en degradatiezorgen, het vizier vol op dat ene bekerduel en voor een stunt zorgen.

Maar zo verliep de Tilburgse avond niet. Vitesse nam al snel het heft in handen en controleerde grote delen van de wedstrijd. Na 20 minuten kwamen de Arnhemmers op voorsprong via verdediger Million Manhoef die zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht maakte. Thomas Buitink verdubbelde in de 63e minuut de voorsprong naar 2-0. Van Willem II hadden de bezoekers weinig meer te duchten. Het was simpelweg een eenvoudige bekerklus.

Riechedly Bazoer en Jacob Rasmussen vieren de bekerzege van Vitesse.

Cambuur - Eagles

Ook voor Go Ahead Eagles gaat het avontuur in de TOTO KNVB Beker in het nieuwe jaar verder. De ploeg van coach Kees van Wonderen verraste door opnieuw SC Cambuur in eigen huis te verslaan. In september lukte dat ook al in de competitie toen de Eagles met 0-2 zegevierden. Ditmaal maakten beide ploegen uit de Keuken Kampioen Divisie er een open strijd van. De score werd in de 29e minuut door de thuisclub geopend via Ragnar Oratmangoen. Opmerkelijk, want de aanvaller had last van een blessure en stond op het punt om te worden gewisseld. Toch belette hem dat niet om Cambuur op voorsprong te zetten.

Lang konden de Friezen daar niet van genieten, want drie minuten later tekende Luuk Brouwers alweer voor de gelijkmaker: 1-1. Na rust maakten beide ploegen er opnieuw een aantrekkelijk schouwspel van en zochten veelvuldig de aanval. De Eagles sloegen in de 63e minuut als eerste toe via Bradly van Hoeven die een afgemeten voorzet van Boyd Lucassen verzilverde: 1-2. De kansen bleven daarna komen. Zeker in de slotfase toen Issa Kallon Cambuur naar een verlenging had kunnen schieten, maar de kans niet benutte. Go Ahead Eagles stroomt daardoor door naar de laatste zestien van het bekertoernooi.

Luuk Brouwers (Go Ahead Eagles) is Mitchell Paulissen de baas.

Uitslagen Uitslagen Bekijk alle uitslagen van de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker.