Ook FC Utrecht en Fortuna Sittard bekeren verder

1 november 2019, 9:15

FC Utrecht rekende donderdagavond af met Excelsior'31. - Foto: KNVB Media

FC Utrecht en Fortuna Sittard hebben zich donderdag als laatste geplaatst voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. De eerste had weinig moeite met Derde divisionist Excelsior’31: 1-4. De Limburgers rekenden opvallend gemakkelijk met 3-0 af met ADO Den Haag.

FC Utrecht deed snel zaken in Rijssen. Binnen tien minuten lag  dankzij Leon Guawara de 0-1 al in het net en daarmee was het eerste verzet van Excelsior ’31 gebroken. Nog voor rust besliste Adam Maher vanaf de penaltystip de wedstrijd.

Nadat Issah Abass in de tweede helft voor de 0-3 had gezorgd, deed Hielke Penterman iets terug voor de thuisploeg. De vierde treffer van Simon Makienok was het hoogtepunt van de avond. De spits van FC Utrecht stond bijna twee jaar aan de kant door blessureleed en kwam tegen Excelsior’31 als invaller in het veld. Zijn goal maakte veel emoties los. Na de wedstrijd viel hij met tranen in de ogen in de armen van zijn ploeggenoten.

Winst voor Fortuna Sittard

Het was een wonder dat ADO Den Haag op bezoek in Limburg niet snel op voorsprong was gekomen. Erik Falkenburg kreeg op aangeven van Crycensio Summerville een niet te missen kans. Van dichtbij schoot hij echter over. Een dure misser bleek achteraf, want in de tweede helft nam Fortuna Sittard afstand van de bezoekers. Mark Diemers, die even daarvoor de lat had geraakt, schoot zijn ploeg vanaf de stip op voorsprong. Vitalie Damascan en Agim Zeka breidden de marge vervolgens uit naar drie.

Zaterdag vindt de loting plaats voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. Dan stromen ook Ajax, AZ, PSV en Feyenoord in. De speeldata zijn 17, 18 en 19 december.

Uitslagen Uitslagen Bekijk alle uitslagen van de eerste ronde in de TOTO KNVB Beker.