KNVB Media
KNVB Media
25 september 2018, 23:15

AFC won met liefst 5-0 van Telstar. - Foto: Soccrates Images

Al in het eerste duel van het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker van dit seizoen bleek de onvoorspelbaarheid van het bekertoernooi. Dat Telstar op bezoek bij AFC niet zomaar even zou winnen was van tevoren wel duidelijk, maar dat de tweededivisionist met 5-0 zou winnen zullen slechts weinigen voorspeld hebben.

Na een kwartier spelen zette Belarbi de Amsterdammers op voorsprong. In de tweede helft vergrootte Yordi Teijsse de voorsprong naar 2-0 en zorgde Johan Kulhan voor de 3-0. Na een rode kaart van Toine van Huizen in de 82e minuut liep AFC zelfs nog uit naar 5-0.

Noordwijk kwam op voorsprong tegen Sparta Rotterdam, maar keek bij rust tegen een 1-2 achterstand aan. In de tweede helft werd die achterstand omgebogen in een 3-2 overwinning, door de winnende treffer van Sabir Akachau-Achefay tien minuten voor tijd.

N.E.C. kwam op bezoek bij Excelsior op een 2-0 achterstand, maar door benutte strafschoppen van Achahbar en Braken kwam het terug tot 2-2. Marcus Edwards van Excelsior kreeg in de 83 minuut zijn tweede gele kaart en in de verlenging trok N.E.C. de overwinning naar zich toe. Guus Joppen schoot op fraaie wijze de 2-3 binnen.

Uitslagen en programma Uitslagen en programma Bekijk hier alle uitslagen en het programma voor woensdag en donderdag.