NEC verslaat Roda in doelpuntenfestijn, Willem II verslikt zich niet in Noordwijk

3 november 2023, 10:00

Willem II, SC Cambuur, FC Eindhoven en NEC bekeren verder. - Foto: KNVB Media

De laatste bekeravond van de eerste ronde in de TOTO KNVB Beker zit erop. Amateurclub SJC Noordwijk kwam op voorsprong tegen Willem II, maar moest uiteindelijk toch met 1-3 het onderspit delven. Ook SC Cambuur, FC Eindhoven en NEC zitten aanstaande zaterdag in de koker voor de loting van de tweede ronde.

SC Cambuur trapte de laatste avond van deze bekerronde af met een thuisduel tegen MVV Maastricht. De bezoekers uit Limburg kwamen nog op voorsprong via de achtienjarige Rayan Buifrahi, maar doelpunten van Sekou Sylla, Milan Smit, Michael Breij en Roberts Uldrikis zorgden uiteindelijk voor een ruime 4-1-overwinning voor de ploeg van Henk de Jong.

Noordwijk kan juichen

In de eerste ronde lieten een aantal amateurclubs zien dat verrassen tegen een profclub geen onmogelijke opgave is en ook SJC Noordwijk dacht donderdagavond even aan een bekerstunt tegen Willem II. De thuisploeg kwam na elf minuten spelen namelijk op voorsprong via Martijn van Trigt.

Lang konden de uitzinnige fans in Noordwijk echter niet genieten van de voorsprong, want vier minuten later zorgde Max Svensson voor de gelijkmaker. Nog geen vijf minuten daarna schoot verdediger Tommy St. Jago de Tilburgers zelfs op voorsprong. In de tweede helft prikte invaller Jeredy Hilterman bovendien nog de 1-3 binnen.

Strafschop beslist derby, veel doelpunten in Nijmegen

Bij het duel tussen TOP Oss en FC Eindhoven was het lang wachten op het eerste doelpunt. Na een uur spelen beging TOP Oss-verdediger Giovanni Troupée een overtreding op Sven Simons en scheidsrechter Clay Ruperti legde de bal op de stip. Aanvoerder Mawouna Amevor ging achter de bal staan en schoot koeltjes de enige treffer van de avond tegen de touwen.

Meer doelpunten vielen er bij de wedstrijd tussen NEC en Roda JC. In De Goffert waren het de bezoekers die via Sami Ouaissa in de zevende minuut op voorsprong kwamen. In een klein kwartier draaide NEC de wedstrijd echter volledig om. Twee minuten na de openingstreffer kopte Rober Gonzalez de gelijkmaker binnen, in de 22ste minuut zorgde Magnus Mattson voor de 2-1 en twee minuten daarna breidde Bart van Rooij de voorsprong van zijn ploeg nog eens verder uit.

Roda JC wist in de eerste helft alleen niet van opgeven, want Ouaissa zorgde na 37 minuten spelen voor de 3-2 en Matisse Didden trok nog voor rust de stand volledig in evenwicht. In de tweede helft trokken de Nijmegenaren toch aan het langste eind. Gonzalez schoot zijn ploeg met zijn tweede treffer van de avond weer op voorsprong en invaller Mees Hoedemakers zette de 5-3-eindstand op het bord.

Programma en Uitslagen Programma en Uitslagen Bekijk het programma en de uitslagen van de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker.