Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

NEC ten koste van ADO Den Haag naar halve finale TOTO KNVB Beker

KNVB Media
KNVB Media
7 februari 2024, 9:15

NEC won met 3-0 van ADO Den Haag en plaatste zich voor de halve finale van de TOTO KNVB Beker. - Foto: KNVB Media

NEC is nog maar één horde verwijderd van de finale van de TOTO KNVB Beker. De Nijmegenaren plaatsten zich dinsdagavond voor de halve eindstrijd, door in eigen stadion met 3-0 te winnen van ADO Den Haag.

De bekerkoorts heeft de afgelopen weken toegeslagen in Nijmegen en Den Haag. Met de uitschakeling van Ajax, PSV, FC Twente en de kwartfinale tussen Feyenoord en AZ in het vooruitzicht groeide het besef dat de kans op bekersucces dit seizoen misschien wel groter dan ooit is. Die droom blijft voor NEC na dinsdagavond levend. Voor ADO Den Haag knapte de bubbel uiteen.

Vroege voorsprong

De ploeg van trainer Rogier Meijer was in het Goffertstadion net  een maatje te groot voor ADO. Al na twee minuten kwam NEC op voorsprong, toen Tjaronn Chery een hoekschop voor het Haagse doel slingerde. Daar stond Koki Ogawa klaar om de bal achter doelman Nick Marsman te knikken. Even later vuurde Bart van Rooij na een solo een schot af dat maar ternauwernood door Marsman gestopt kon worden.

Daarmee maakte NEC van meet af aan duidelijk wat de intenties waren: doordringen tot de volgende ronde. Maar ook ADO ging vol voor een plek bij de laatste vier. Via vlammende afstandsschoten van Justin Che en Tyrese Asante en een grote mogelijkheid voor Daryl van Mieghem kwam de ploeg van trainer Darije Kalezic meerdere keren dichtbij de gelijkmaker.

— Tyrese Asante baalt na een gemiste kans.

NEC loopt uit

Alle hoop van ADO werd na een uur spelen echter de kop ingedrukt, toen Dirk Proper de tweede Nijmeegse treffer binnen schoot. Zes minuten later bepaalde Chery de eindstand op 3-0. Voor de 35-jarige in Enschede opgegroeide aanvaller, sinds een paar weken gehuurd van Maccabi Haifa, was het alweer zijn derde doelpunt in drie wedstrijden voor NEC.

Na het doelpunt van Chery barstte het feest los in het Goffertstadion. Het feestgedruis kreeg na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Pol van Boekel nog eens een extra boost: NEC is de eerste halve finalist van de TOTO KNVB Beker dit seizoen. Welke drie andere ploegen zich bij de laatste vier scharen, wordt vanavond en morgenavond bekend.

— Tjaronn Chery, goed voor een doelpunt en een assist, wordt bejubeld door zijn ploeggenoten.

Uitslagen en programma Uitslagen en programma Bekijk de uitslagen en het programma voor de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen