Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

NEC stunt tegen Fortuna; VVV nipt langs Go Ahead

KNVB Media
KNVB Media
22 januari 2021, 10:00

NEC-spits Janga was met zijn hoofd een lastige klant voor de Fortuna-verdedigers. - Foto: Soccrates Images

Na Excelsior heeft ook NEC zich bij de laatste acht in het TOTO KNVB Bekertoernooi gevoegd. De viervoudig finalist verraste Fortuna Sittard in de verlenging: 3-2. VVV-Venlo versloeg met veel moeite Go Ahead Eagles en plaatste zich voor het eerst in 25 jaar voor de kwartfinale.

NEC - Fortuna Sittard leek in eerste instantie in niets op een bekerwedstrijd. De eerste divisionist uit Nijmegen hield makkelijk stand zonder zelf ook maar iets te creëren. Met de komst van Zian Flemming sloeg na een uur de vlam in de pan. Hij schoot Fortuna op voorsprong, waarna NEC moest komen. 

Bekergevecht

Een paar minuten was het al weer gelijk. Uit het niets eigenlijk. Janga kopte een fijn aangesneden voorzet van El Karouani knap via de grond in de verre hoek. Beide ploegen beseften dat er een kwartfinale op het spel stond en gingen op zoek naar meer doelpunten. Zo ontspon zich eindelijk een bekergevecht dat gelukkig voor de kijkers met een half uur werd verlengd.  

— NEC - Fortuna Sittard werd uiteindelijk een bekergevecht met een spannende verlenging. Foto: Soccrates Images

NEC leek het duel snel te beslissen. Jordy Bruijn benutte een makkelijk gegeven strafschop. Even later moest Kosolev een kopbal van Janga lossen waarna Beekman er als de kippen bij was om de 3-1 binnen te tikken. Nog voor de tweede helft van de verlenging bracht Flemming na een fijn passje van Tekie met zijn tweede goal de spanning terug. Fortuna kreeg nog wel mogelijkheden op de gelijkmaker. Maar NEC hield stand en voegt zich na Excelsior als tweede ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie bij de laatste acht. 

'Verkeerde' been

Aaron Bastiaans bekeek glunderend zijn goal terug met de televisieverslaggever. 'Wow, hij zit er op tv nog beter in dan op het veld.' Vanaf de rand zestien verraste hij keeper Gorter met zijn 'verkeerde' linkerbeen. Het bleek de enige treffer in een duel waarin er van enig klasse verschil tussen de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie geen sprake was. 

— Aaron Bastiaans heeft zojuist VVV-Venlo op voorsprong gebracht tegen Go Ahead Eagles. Foto: Soccrates Images

Sterker nog, de spelers van Go Ahead Eagles zullen op de terugweg naar Deventer in de bus hebben gedacht dat ze een kans op de kwartfinale hebben laten liggen. De ploeg van Kees van Wonderen voetbalde verzorgd, maar miste rond de zestien de finesse voor de beslissende steekpass. En anders stond daar Delano van Crooij, die uitgroeide tot de man van de wedstrijd. VVV-Venlo hield voor het eerst dit seizoen de nul. 

Met name Jacob Mulenga kreeg een aantal dotten van kansen. De 36-jarige sluwe vos was in Limburg zijn streken verleerd. In de eerste helft raakt hij de buitenkant paal. Na rust vond hij Van Crooij op zijn weg toen hij knap was vrijgespeeld en de bal in de verre hoek probeerde te steken. Zo kon Go Ahead Eagles de prestatie van vorig jaar niet evenaren. VVV-Venlo bereikte voor het eerst in 25 jaar de kwartfinale van het TOTO KNVB Bekertoernooi.

—Naast NEC is Excelsior de tweede club uit de Keuken Kampioen Divisie in de kwartfinale. Foto: Soccrates Images

Loting 

Eerder deze week plaatsten ook Excelsior, Vitesse, PSV, Heerenveen, Feyenoord en Ajax zich voor de kwartfinale. De top vier van de Eredivisie zit nog in het toernooi. De loting is aanstaande zaterdag 23 januari rond 22.30 in het programma De Eretribune op ESPN. Excelsior, Heerenveen, NEC en Ajax spelen in ieder geval thuis zo is bij de vorige loting bepaald en kunnen elkaar dus niet treffen. Dit vloeit voort uit een afspraak met de politie, gemeentes en ook de clubs. Zij konden dan in hun agenda zetten dat er op die datum mogelijk een thuiswedstrijd in hun gemeente kon plaatsvinden.  

Programma en uitslagen Programma en uitslagen Bekijk het programma en de uitslagen voor de achtste finale van de TOTO KNVB Beker

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen