NAC Breda verrast en schakelt PSV uit in achtste finale

23 januari 2020, 22:45

NAC Breda zorgde donderdag voor een stunt door PSV uit te schakelen. - Foto: Soccrates Images

NAC Breda heeft donderdag voor een stunt gezorgd in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. De nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie won met 2-0 van PSV en kan zich gaan opmaken voor een uitduel bij AZ in de kwartfinale.

De supporters uit Breda beleefden een heerlijk ‘Avondje NAC’. De ploeg van trainer Willem Weijs speelde onbevangen en werd daarvoor in de tweede helft beloond. Tien minuten na rust prikte Othman Boussaid de eerste treffer binnen na een goede pass van Arno Verschueren. De opgave voor PSV werd nog moeilijker toen Timo Baumgartl aan de noodtrem trok door de doorgebroken Boussaid vast te pakken. Serdar Gözübüyük toonde hem de rode kaart.

Met tien man konden de Eindhovenaren nauwelijks nog voor gevaar zorgen en het was wachten totdat NAC Breda de wedstrijd in het slot gooide. De 2-0 viel uiteindelijk met een gelukje. Het schot van Ivan Ilic werd van richting veranderd waardoor Lars Unnerstall kansloos was. Dit tot vreugde van het uitzinnige publiek dat met AZ als tegenstander kan gaan dromen van een nieuw bekersprookje.

Strafschoppen in Spakenburg

Eerder op de avond leek ook een andere stunt in de maak. Go Ahead Eagles, de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie, had strafschoppen nodig om Tweede divisionist IJsselmeervogels van zich af te houden. In de reguliere speeltijd was de wedstrijd in 1-1 geëindigd. De ploeg uit Spakenburg had in eigen huis zelfs brutaal de leiding genomen. Robbert Olijfveld opende na rust de score door de bal in twee instanties langs doelman Hobie Verhulst te werken.

Go Ahead Eagle trok echter de stand weer gelijk. Gino Bosz haalde van grote afstand met succes de trekker over. In het restant van de wedstrijd en de verlenging kon geen van de teams de beslissing forceren waarna strafschoppen onvermijdelijk waren. Verhulst werd daarin de held van Go Ahead Eagles. Hij stopte drie penalty's en schoot uiteindelijk zelf de beslissende binnen. Go Ahead Eagles bekert dus verder en ontvangt in de volgende ronde FC Utrecht.

Zeven kwartfinalisten bekend

Daarmee zijn zeven van de acht kwartfinalisten bekend. Dinsdag staakte scheidsrechter Kevin Blom de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Feyenoord vanwege de mist. De stand was op dat moment 1-1. Het duel wordt op dinsdag 28 januari om 20.00 uur uitgespeeld.

Uitslagen Uitslagen Bekijk de uitslagen in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker.