Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

NAC Breda stunt opnieuw en schakelt AZ uit in Alkmaar

KNVB Media
KNVB Media
13 februari 2020, 9:00

NAC Breda viert feest na de overwinning op AZ. - Foto: Soccrates Images

NAC Breda heeft na PSV ook AZ uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker. Woensdagavond was de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie met 1-3 te sterk voor de Alkmaarders die op de tweede positie staan in de Eredivisie. De ploeg van Peter Hyballa kan zich nu gaan opmaken voor de halve finale.

De winst in de achtste finale op PSV was al een sprookje op zich. In een heerlijke ambiance, dat deed denken aan een ouderwets ‘avondjes NAC’, was de ploeg uit Breda met 2-0 te sterk. Een ronde verder moest de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie bewijzen dat het ook op vreemde bodem kan stunten.

Overwicht

In eerste instantie had NAC Breda het bijzonder lastig met het dit seizoen zo goed draaiende AZ. De ploeg van Arne Slot creëerde meerdere kansen, maar wist dit overwicht niet om te zetten in doelpunten. Plotseling lag de bal aan de andere kant in het net. Een schot van Mounir El Allouchi veranderde van richting en viel binnen: 0-1.

Na rust was de marge ook snel twee toen Robin Schouten uit een counter doel trof. AZ begon vervolgens wel aan een inhaalrace, maar verder dan 1-2 (prachtig schot Oussama Idrissi) kwam het niet. Javier Noblejas schoot het duel na een knappe individuele actie in het slot.

Wanneer NAC Breda ook de finale wil halen, wacht de ploeg opnieuw een zware uitwedstrijd. In de halve eindstrijd moet het op bezoek bij Heerenveen of Feyenoord. Deze ploegen treffen elkaar donderdagavond om 20.45 uur in Friesland.

Ajax klopt Vitesse

In de andere kwartfinale van woensdag had Ajax opvallend weinig problemen met Vitesse. Nadat het duel in de competitie nog in 2-2 was geëindigd, liepen de Amsterdammers in Arnhem eenvoudig uit naar 0-3.

Ryan Babel schoot Ajax in de eerste helft op voorsprong na een scherpe counter. Na rust maakte Ryan Gravenberch de tweede goal en gooide Dusan Tadic vanaf de stip de wedstrijd in het slot. Tim Matavz (Vitesse) kon na twee keer geel vroegtijdig vertrekken. Naast het bereiken van de halve finale was er nog meer heuglijk nieuws voor Ajax. Daley Blind en Hakim Ziyech keerden als invaller terug op het veld.

De Amsterdammers treffen bij de laatste vier de winnaar tussen Go Ahead Eagles en FC Utrecht. Deze ploegen treffen elkaar donderdag in de kwartfinale om 18.30 uur.

Programma en uitslagen Programma en uitslagen Klik hier.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen