Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mooie voetbalverhalen van een GVVV-duo

KNVB Media
KNVB Media
19 december 2017, 10:00

Jeremy de Graaf juicht voor GVVV. - Foto: GVVV

Bij de laatste zestien ploegen in de KNVB Beker komen er twee uit de amateursectie: GVVV en VVSB. De Tweede Divisionist uit Veenendaal reist vanavond af naar Cambuur, uit Leeuwarden. Mét Simon Brouwer en Jeremy de Graaf, twee bevlogen voetballers en brengers van mooie verhalen.

Het blijft een goed verhaal, dat het over twintig jaar nog altijd goed op verjaardagen zal doen. Dat van voetballer Jeremy de Graaf (27), die vanuit de hoofdklasse op zijn 23e ineens profvoetballer werd. Natuurlijk, met zestien doelpunten en tien assists in de hoofdklasse sta je in de schijnwerpers. Maar een overstap naar de Eredivisie?

Profvoetballer

De Graaf draait de film van vier jaar geleden nog eens terug. Toen Dwight Lodeweges aan het roer stond bij de promovendus uit Leeuwarden en hem uitnodigde voor de trainingsstage. "Ik heb ruim een week meegetraind en daarna een contract getekend. Was ik ineens profvoetballer. Speelde ik met spelers als Ramon Leeuwin, Marcel Ritzmeier en Martijn Barto. Daar stond ik wel even van te kijken, ja."

GVVV  viert feest in 2012. Toenmalig AZ-verdediger Dirk Marcellis baalt.

Het werd een seizoen met ups en downs. Net op het moment dat De Graaf gewend begon te raken aan het niveau, verjoeg de ziekte van Pfeiffer zijn kans op speelminuten. Blessures na de winterstop vertroebelden de mogelijkheden op een doorbraak verder. En dus bleef het Cambuur-avontuur voor De Graaf bij één wedstrijd in de KNVB Beker, Katwijk-uit.

Terug naar de amateurs

De Graaf besloot zijn studie af te maken en terug te keren naar het amateurvoetbal. Naar Spakenburg, in zijn geval. "Toch kijk ik met heel veel plezier terug op dat jaar. Alleen maar positief, eigenlijk. Dat ik op zo’n hoog niveau heb gespeeld, in alle mooie stadions ben geweest en een jaar in Leeuwarden heb gewoond, dat vergeet ik nooit meer."

Over mooie voetbalverhalen gesproken. Ploeggenoot Simon Brouwer (33) kent er ook nog wel één. Al elf jaar is hij verbonden aan het blauw van GVVV en in die hoedanigheid verzamelaar van fraaie anekdotes. Bijvoorbeeld als het over de KNVB Beker gaat. De mooiste? De uitwedstrijd tegen AZ, in 2012. De amateurs uit Veenendaal hadden eerder al Excelsior (0-3) en Sparta (na strafschoppen) verslagen en troffen in de kwartfinale Eredivisie-koploper AZ.

Warme gedachten

Het zijn warme gedachten aan een ijskoude avond. "Volgens mij was het min 8, min 9. Supporters hadden skipakken aan of drie lagen kleding. Mijn vader had een paar flesjes Beerenburg meegesmokkeld, in zijn snowboots."

GVVV  droomt van de kwartfinale. En misschien nog wel meer...

GVVV kwam in Alkmaar zelfs op 0-1, maar ging uiteindelijk toch ten onder. Door twee treffers van Maarten Martens werd het 2-1. De herinnering alleen al is goud waard. "De hele korte zijde was gevuld met GVVV-fans. Eén blauwe muur. Ik heb nog nooit zoveel zonder bal gelopen, maar het was één groot feest."

Kwartfinale

Wij willen gewoon naar de kwartfinale

Nu heeft GVVV de kans om de prestatie uit 2012 te evenaren, als Cambuur in Leeuwarden wordt verslagen. En waarom ook niet? In een eerdere fase werd Dordrecht al uitgeschakeld. "Het verschil tussen de top van de Tweede Divisie en het rechterrijtje van de Jupiler League is verwaarloosbaar", denkt Brouwer. "Dus wij willen gewoon naar de kwartfinale. Daar wil ik het best nog een keer koud voor hebben."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen