Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Limburgse derby Roda JC - Fortuna Sittard in de eerste ronde

KNVB Media
KNVB Media
3 oktober 2020, 20:00

De wedstrijd tussen Roda JC en Fortuna Sittard zal gespeeld worden in Kerkrade. - Foto: Soccrates Images

John van Loen heeft zaterdagavond de loting verricht voor de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Hij koppelde onder meer Roda JC aan Fortuna Sittard, RKC Waalwijk aan SC Cambuur en Go Ahead Eagles aan NAC Breda.

Er werden 28 wedstrijden geloot, waarvan twintig deelnemers komende week helemaal bekend worden tijdens de tweede kwalificatieronde. Als een amateurclub aan een betaaldvoetbalclub werd gekoppeld, speelt het amateurteam in de eerste ronde standaard thuis.

Van de 28 wedstrijden is er maar één met twee Eredivisionisten: ADO Den Haag - Sparta Rotterdam. Wel zijn er een aantal ontmoetingen tussen clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie, zoals ook FC Twente - De Graafschap. En wat te denken van een mogelijke derby tussen Staphorst en PEC Zwolle, als de amateurs uit Overijssel aanstaande dinsdag winnen van ASWH.

De volledige loting voor de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker.

De wedstrijden zullen gespeeld worden op maandag 26, dinsdag 27 en woensdag 28 oktober. Na de wedstrijden in de tweede kwalificatieronde zal het exacte speelschema voor de eerste ronde worden vastgesteld. Ajax, AZ, Feyenoord en PSV stromen in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker in, omdat zij zich geplaatst hebben voor de groepsfases van de Champions League en Europa League.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen