Kozakken Boys zwicht pas na verlenging voor PEC Zwolle

25 oktober 2017, 8:45

Kozakken Boys verloos pas na verlenging van PEC Zwolle. - Foto: KNVB Media

Kozakken Boys heeft zich dinsdag van zijn beste kant laten zien door bij PEC Zwolle een verlenging af te dwingen in de tweede ronde van de KNVB Beker. Uiteindelijk won de nummer vier van de Eredivisie dankzij een strafschop van Eric Bakker met 3-2.

PEC Zwolle leek een gemakkelijke avond te krijgen in eigen huis nadat Younes Namli al na acht minuten de ploeg van John van ‘t Schip op voorsprong had geschoten. PEC Zwolle had mogelijkheden genoeg om de voorsprong uit te breiden, maar zag vlak na rust de club uit Werkendam onverwacht op gelijke hoogte komen dankzij Ahmed El Azzouti.

Philippe Sandler maakte vervolgens een kwartier voor tijd de 2-1 waarna Gwaeron Stout vlak voor tijd namens de amateurs uit de Tweede divisie de gelijkmaker tegen de touwen schoot. Pas in de tweede helft van de verlenging nam de Eredivisionist definitief afstand.

VVSB en GVVV naar achtste finale

Twee amateurclubs haalden wel de Achtste finale. VVSB, in 2016 nog bij de laatste vier, versloeg verrassend VV Katwijk (1-2) dat dit seizoen nog zonder puntverlies is in de Tweede divisie. GVVV versloeg in eigen huis de Koninklijke HFC met 1-0.

VVSB speelde in 2016 de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Utrecht.

De amateursclubs uit Groesbeek beleefden allebei een moeilijke avond. Achilles ’29 verloor met 3-0 bij NEC. RKC Waalwijk was met maar liefst 7-0 te sterk voor De Treffers. Ook Fortuna Sittard, SC Cambuur en FC Twente bereikten dinsdag de laatste zestien.