Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB ontvangt ruim 4,1 miljoen euro van Nederlandse Loterij voor amateurvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
30 april 2023, 17:30

KNVB ontvangt ruim 4,1 miljoen euro van Nederlandse Loterij voor amateurvoetbal - Foto: KNVB Media

Nederlandse Loterij steunt het Nederlandse amateurvoetbal dit jaar met 4.102.378 euro. Voorafgaand aan de TOTO KNVB Bekerfinale in De Kuip werd het bedrag dat de KNVB ontvangt, bekendgemaakt.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB. “We zijn enorm dankbaar voor deze bijdrage van Nederlandse Loterij. Komend voetbalseizoen kunnen we hierdoor bijvoorbeeld meer aandacht schenken aan vrouwen in de rol van trainer, bestuurder of scheidsrechter. Ook willen we deze bijdrage gebruiken om het tekort aan KNVB- en clubscheidsrechters aan te pakken. Tenslotte blijft werving en behoud van leden een belangrijke focus, door aanpassingen in het huidige voetbalaanbod en het inspelen op maatschappelijke trends zoals digitalisering, het 7x7 voetbal en het organiseren van een flexibel voetbalaanbod.”

Niels Onkenhout, CEO van Nederlandse Loterij: “Wij dragen jaarlijks bij aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Spelers, trainers en coaches, scheidsrechters en al die vrijwilligers op en rond de velden, zij verdienen onze steun. Het Nederlandse amateurvoetbal ontvangt dit jaar ruim 4,1 miljoen euro. Daarvoor bedank ik ook de deelnemers aan de spellen van Nederlandse Loterij. Wat doe je mee met onze spellen, dan steun je dus je eigen sport en vereniging."

Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele opbrengst aan de Nederlandse sport via NOC*NSF, aan 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. Op 15 mei aanstaande maakt Nederlandse Loterij het totaalbedrag bekend dat over het jaar 2022 wordt doorgegeven naar de samenleving, goede doelen en sport.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen