Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Informatie voor bezoekers van de TOTO KNVB Bekerfinale

KNVB Media
KNVB Media
7 april 2022, 16:15

Ajax en PSV spelen op zondag 17 april de TOTO KNVB Bekerfinale volgens traditie in de Rotterdamse voetbaltempel De Kuip. - Foto: KNVB Media

Kom je zondag 17 april naar de TOTO KNVB Bekerfinale tussen PSV en Ajax in De Kuip? Lees dan deze bezoekersinformatie vooraf goed door.

Algemeen: Houd rekening met langere reistijden en wachttijden

Een onvergetelijke dag naar de TOTO KNVB Bekerfinale begint met een relaxt begin. Zorg daarom dat je op tijd van huis gaat en houd rekening met tenminste 1,5 uur extra reis- en wachttijd. In de omgeving van De Kuip en bij de toegangspoorten zal het druk zijn en zijn wachttijden helaas niet te voorkomen. Op je ticket staat hoe laat jouw tribune open gaat. Binnen de stadionhekken organiseren zowel PSV als Ajax diverse festiviteiten om bezoekers in de stemming te brengen. Zorg dat je rond 17.30u je stoel opzoekt, dan mis je niets van dit spektakel.

Heb je via PSV of Ajax een arrangement geboekt met vervoer? Heel slim! Jij hebt een relaxte dag. Volg de instructies op die je via PSV of Ajax hebt ontvangen.

— Opstelling bussen PSV en Ajax bij Stadion Feijenoord.

Supporters PSV

Geboekt via PSV en kom je met de bus?

Zorg dat je op tijd bij de opstapplaats bent. Vanwege strakke schema’s kunnen bussen niet wachten op laatkomers. Eenmaal in de bus? Sit back and relax!

Onthoud de kleur van je buscluster. Na de wedstrijd word je door middel van gekleurde vlaggen die corresponderen met je clusterkleur naar de juiste bussen geleid.

Bij het vertrek van de bussen is enige wachttijd onvermijdelijk. Voor de veiligheid is het van belang dat er géén voetgangers meer tussen de bussen lopen voordat deze gaan rijden. Zoek daarom je bus op, stap in en blijf in de bus. Ook als het even duurt voordat deze gaat rijden. Dank voor je medewerking!

Geboekt via PSV en kom je met de auto (P-Beverwaard)?

P-Beverwaard is geopend vanaf 13.30u. Dit parkeerterrein is in de voorverkoop reeds helemaal uitverkocht. Het heeft géén zin om zonder parkeerkaart naar P-Beverwaard (P10) te rijden.

Navigatie-adres: P+R Beverwaard, Edo Bergsmaweg 1, 3077 PX Rotterdam

PSV organiseert het omwisselen van je voucher naar een wedstrijdticket op het terrein van P-Beverwaard.

Zodra je in het bezit bent van je wedstrijdticket, reis je gratis met tramlijn 23 vanaf P-Beverwaard in een paar minuten naar het stadion en weer terug. Stap niet uit bij McDonalds maar één halte verder (Stadion Feijenoord), dan kom je meteen bij het stadiongedeelte uit dat voor PSV-fans is gereserveerd.

Supporters Ajax

Geboekt via Ajax en kom je met de bus?

Ajax-fans die per bus naar Rotterdam reizen: onthoud bij aankomst waar je bus geparkeerd staat. Er hangen genummerde borden aan de lantaarnpalen op de weg waar de bussen geparkeerd staan. Zo vind je na de wedstrijd je bus makkelijker terug. De Ajax-bussen staan dichtbij het stadion geparkeerd.

Na de wedstrijd: De bussen kunnen gaan rijden zodra de uitrijroute voetgangersvrij is. Stap daarom zo snel mogelijk in je bus en blijf in je bus zitten, ook als het even duurt voordat deze gaat rijden. Dank voor je geduld!

Geboekt via Ajax en kom je met de trein?

Het station Rotterdam Stadion is zondag 17 april exclusief gereserveerd voor de supporterstreinen van Ajax. Er stoppen deze dag géén andere treinen bij dit station.

Na aankomst loop je via de tunnelbuis het stadion in. Na de wedstrijd loop je via dezelfde weg terug naar de trein.

Let op : Loop na de wedstrijd dus niet het stadion uit via de poorten!

De eerste twee treinen staan gereed na de wedstrijd. De volgende vier treinen vertrekken vervolgens met maximale tussenpozen van een half uur. Zodra je door de tunnelbuis bent, zijn er nog wel toiletten maar géén cateringpunten meer. De cateringpunten en toiletten op het binnenterrein van De Kuip rondom de tunnelbuis blijven geopend tot de laatste Ajax-supporters het stadion verlaten hebben.

Overige bezoekers

Kom je met de auto en heb je een parkeerkaart?

Heb je een parkeerkaart voor P1, P2, P6 of P5G (Veranda Garage)? Neem dan op de A16 afslag 24 Feijenoord en volg de aanwijzingen naar de Kuip. Vanaf de verkeerslichten onderaan de afrit staan borden die de route naar de parkeerterreinen P1, P2 en P6 aangeven. Voor P5G ga je bij de verkeerslichten rechtsaf en vervolg je de weg secundair. Vanaf de Ernst Happelstraat staan borden naar de Veranda Garage.

Navigatie-adressen:

  • P1, P2: Van Zandvlietplein, Rotterdam
  • P5G / Parkeergarage Veranda: Siem Heidenstraat 6, Rotterdam
  • P6: Noorderhelling, Rotterdam

LET OP: de maximale inrijhoogte voor P-Veranda (P5G) en P6 is 2.10 meter!

Heb je een parkeerkaart voor P3/4, P7, P8? Neem dan op de A16 afslag 25 Capelle a/d IJssel (neem NIET afslag 24!) en volg de route naar Rotterdam Centrum. Deze weg gaat over in de Maasboulevard (S107) die vervolgens over gaat in Boompjes (S100). Vanaf de Andre van der Louwbrug volg je de S123 linksaf. Na de Willemsbrug volg je de aanwijzingen naar de Kuip. Aan het einde van de Rosestraat sla je linksaf het Varkenoordseviaduct op (volg de borden P1 t/m P6). Ga bij de verkeerslichten rechtsaf voor P8 en rechtdoor voor P3/4. Neem de eerste afslag om P3/4 op te rijden.

Navigatieadressen:

P3, P4, P7 en P8: Gebruik je navigatie niet, maar volg bovenstaande route-informatie.

Zonder parkeertkaart kun je niet terecht op de parkeerterreinen rond het stadion.

Kom je met de auto en heb je géén parkeerkaart?

Ai, dan wordt het lastig. De parkeerterreinen in de directe omgeving van het stadion zijn allemaal exclusief gereserveerd voor parkeerkaarthouders. Een goede en aantrekkelijke oplossing is om een plekje te reserveren in één van de Stadsgarages van Rotterdam. Kies hier de voor jou best passende parkeeroptie. Je kunt ook bij P-Ahoy parkeren en vanaf daar met de metro en tram naar het stadion reizen.

Parkeren stadsgarages Rotterdam Parkeren stadsgarages Rotterdam Bestel hier je parkeerticket voor een van de Stadsgarages in Rotterdam.

 

Kom je met het openbaar vervoer?

Kom je per trein uit het zuiden van het land? Check de werkzaamheden in de NS Reisplanner dan goed. Er kunnen die dag, afhankelijk van je reisroute, werkzaamheden zijn die voor vertragingen kunnen zorgen. Verder raden we je aan om 9292 of RET te raadplegen voor actuele vertrektijden voor bus, tram en metro.

Vanaf Rotterdam Centraal of het centrum pak je tramlijn 12 of 23 richting Beverwaard. Je stapt uit bij halte Stadion Feijenoord. De reistijd bedraagt ongeveer 20 minuten.

Let op: Er stoppen geen (pendel)treinen op station Rotterdam Stadion.

Eventueel kan uitgestapt worden op de NS stations Rotterdam Zuid of Rotterdam Lombardijen; vanaf beide locaties is het ongeveer 20 minuten lopen naar het stadion.

Indeling stadion en tickets

De gele zijde is deze dag voor PSV-fans. Dat geldt ook voor enkele aangrenzende vakken in het blauwe en oranje gedeelte van het stadion. De groene zijde is voor Ajax-supporters, evenals een aantal aangrenzende vakken in het blauwe en oranje gedeelte van het stadion.

Plattegrond Stadion Feijenoord.

Er zijn ook een aantal ‘gemengde vakken’. Als je je tickets via de KNVB of partners van de KNVB hebt verkregen, zit je mogelijk in een gemengd vak. Deze vakken zijn niet via PSV of Ajax verkocht. Dat betekent niet dat er uitsluitend neutrale supporters in deze vakken zitten. Ook in deze vakken kunnen supporters met een voorkeur voor PSV of Ajax zitten. Alle tickets in het stadion zijn op naam verkocht of uitgegeven.

Heb je een print@home ticket ontvangen? Print je ticket voordat je naar het stadion komt en vouw dit twee keer (tot A6-formaat)! Dat voorkomt extra wachttijd en ongemak voor jezelf en anderen.

Eten & drinken

In Stadion Feijenoord worden speciale KNVB Bekerfinalemunten gebruikt. Deze kun je in het stadion op diverse punten aanschaffen (PIN en contant). Na de wedstrijd kunnen ongebruikte munten weer worden ingeleverd bij de cash-kassa’s. De reguliere Feyenoord-munten zijn bij deze wedstrijd niet geldig.

Veiligheid

Tassen meenemen in het stadion

Wij vinden je veiligheid van groot belang. Om die reden laten we geen tassen toe die groter zijn dan A4-formaat. Je kunt helaas géén tassen in bewaring geven. Zie je iets verdachts? Meld het dan bij de dichtstbijzijnde steward of beveiliger.

 

Houd rekening met het nieuwe tassenbeleid!

Vuurwerk

Vuurwerk in een stadion op de tribunes is gevaarlijk en is daarom niet toegestaan. De organisatie zorgt bij opkomst van de spelers en bij de prijsuitreiking voor voldoende special effects. En de sfeerteams van PSV en Ajax zorgen elk voor een indrukwekkende actie aan hun zijde van het stadion. Steek je toch vuurwerk af? Dan krijg je een boete van €450 en een stadionverbod.

Tenslotte nog dit

De TOTO KNVB Bekerfinale is één van de grootste voetbalevenementen in Nederland. En vanwege de stroom aan fans uit Eindhoven en Amsterdam is dat een enorme logistieke operatie. Het heeft zijn weerslag op de verkeersstromen rondom De Kuip, vooral bij het vertrek. Houd daarom rekening met wachttijden bij het verlaten van het stadiongebied na afloop van de wedstrijd.

De KNVB, de Gemeente Rotterdam, Politie Rotterdam en Stadion Feijenoord gaan er alles aan doen om je een onvergetelijke dag te bezorgen.

Heel graag tot zondag 17 april!

103 BEKERFINALES!

De meest opmerkelijke feiten en verhalen

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen