HSC'21 wint derby tegen Excelsior'31 na strafschoppen

14 augustus 2021, 20:45

Vandaag werden de zes wedstrijden in de eerste kwalificatieronde gespeeld. - Foto: KNVB Media

Het toernooi om de TOTO KNVB Beker seizoen 2021/'22 is officieel begonnen: vandaag zijn de zes wedstrijden in de eerste kwalificatieronde afgewerkt. Er kwamen twaalf teams uit de Derde divisie in actie.

De uitslagen in de eerste kwalificatieronde.

De amateurs van Ajax, met onder andere Dico Koppers en Eyong Enoh in de basis, begonnen furieus aan het duel. Al binnen het kwartier stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord, door doelpunten van Jip Bartels en Stefan Smal. EVV Echt liet zich echter zeker niet onbetuigd en kwam in de tweede helft terug tot 2-1. Tot de laatste seconde bleef het spannend, maar uiteindelijk plaatsten de Amsterdammers zich voor de tweede kwalificatieronde.

Bij Hollandia - ACV Assen kwam de thuisploeg nog op voorsprong, maar op slag van rust maakte ACV Assen gelijk. In de tweede helft liep de ploeg uit Drenthe uit naar een overtuigende 1-5 overwinning. Bij de wedstrijd tussen Blauw Geel '38/JUMBO en FC Lisse zat het venijn in het begin. Al na 3 minuten kwamen de bezoekers op voorsprong, maar nog geen vijf minuten later stond het alweer 1-1. Een harde knal van Tom Noordhoff zorgde voor een 1-2 overwinning voor FC Lisse.

Ter Leede won overtuigend met 1-5 van JOS/Watergraafsmeer. Al binnen 20 minuten stonden de bezoekers op een 0-2 voorsprong. Na een rode kaart voor de thuisploeg werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt en na de hervatting liep Ter Leede uit naar een comfortabele overwinning.

De derby tussen HSC'21 en Excelsior'31 was van begin tot eind enorm spannend. In de reguliere speeltijd werd niet gescoord, maar in de eerste verlenging kwam de thuisploeg op voorsprong. Amper vijf minuten later stond het echter alweer gelijk. In de penaltyreeks werden er maar liefst zestien strafschoppen op rij benut, waarna de bezoekers een strafschop misten. HSC'21 scoorde in de gelijkmakende beurt wel, waardoor zij doorgaan naar de tweede kwalificatieronde.

Ook bij de wedstrijd tussen RKVV DEM en Sparta Nijkerk was de score na 120 minuten in evenwicht: 1-1. Sparta Nijkerk was in de eerste helft op voorsprong gekomen, maar de thuisploeg maakte nog voor rust gelijk. De strafschoppen werden het beste genomen door Sparta Nijkerk (4-5).

De zes winnaars gaan donderdag, samen met de 44 ploegen die al zeker waren van de tweede kwalificatieronde, om 19.00 uur in de kokers voor de loting. Die loting zal uiteraard live uitgezonden worden op deze site. Er is sprake van een vrije loting; iedereen kan tegen elkaar loten. De wedstrijden in de tweede kwalificatieronde worden gespeeld op 21, 22 en 23 september.