Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Hoofdklasser Swift schakelt bekerhouder Vitesse uit

KNVB Media
KNVB Media
20 september 2017, 22:30

Swift-keeper Bogdan Constantin was 120 minuten niet te passeren door Vitesse en stopte de strafschop van Alexander Büttner. - Foto: Paul Stoeltie

De KNVB Beker krijgt dit jaar een nieuwe winnaar. Vitesse verloor in de 1e ronde na strafschoppen van hoofdklasser AVV Swift, nadat beide teams in 120 minuten voetbal niet tot scoren waren gekomen.

Held van de avond werd Bogdan Constantin. De Swift-doelman was 120 minuten een sta in de weg voor Vitesse. Constantin hield de nul en ranselde ook nog eens de penalty van Alexander Büttner uit de hoek. En omdat zijn teamgenoten niet faalden, ontplofte het Olympiaplein na de beslissende penalty van Mike Ruijter met een klassieke veldbestorming.

Er kwamen woensdagavond maar liefst vier ploegen uit Amsterdam in actie. Alleen de amateurs van Ajax werden uitgeschakeld; zij verloren kansloos met 0-6 van FC Utrecht. Die stand was al na 45 minuten bereikt. Ajax won met 1-5 van Scheveningen, ASV De Dijk won met 2-1 van HHC Hardenberg en AVV Swift zorgde dus voor een enorme verrassing door bekerwinnaar Vitesse uit te schakelen.

De uitslagen van woensdag 20 september in de KNVB Beker.

Achilles '29, dat afgelopen zomer degradeerde naar de Tweede divisie, boekte een knappe 4-3 overwinning op Eredivisionist NAC Breda. Ook VVSB, eveneens uit de Tweede divisie, liet een stunt noteren; het speelde ruim een uur met een man minder, maar boog een 0-1 achterstand tegen Telstar wel knap om in een 4-1 overwinning.

Feyenoord sloot de tweede speeldag van de 1e ronde af met een 2-0 overwinning op ADO Den Haag. Die overwinning werd pas in de slotfase binnengehaald, door doelpunten van Steven Berghuis en Michiel Kramer (strafschop). Morgen, woensdag 21 september, staan er nog vier duels op het programma, waarna er met 32 clubs geloot zal worden voor de 2e ronde van de KNVB Beker.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen