Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Heerenveen met de schrik vrij bij AFC

KNVB Media
KNVB Media
28 oktober 2021, 9:45

sc Heerenveen mag na een stroeve zege bij AFC blijven dromen van de Kuip - Foto: KNVB Media

AFC was dichtbij een bekerstunt woensdagavond. De tweede divisieclub leidde lang met 1-0 tegen sc Heerenveen dat pas een kwartier voor tijd de volgende ronde veilig stelde: 1-2. Ook Sparta en FC Twente hadden het moeilijk tegen amateurclubs.

sc Heerenveen was gewaarschuwd. AFC heeft in het verleden bewezen een geduchte tegenstander voor profclubs te zijn in het bekervoetbal. En weer leek de Amsterdamse Tweede divisieclub op weg naar een enorme stunt. Dylian Maatsen schoot zijn ploeg al na achttien minuten op voorsprong en die stand stond vervolgens bijna een uur op het scorebord. Pas in de 74e minuut vond Henk Veerman eindelijk de ruimte in de goed georganiseerde AFC-defensie: 1-1. Nog geen vijf minuten later zorgde Stefanovic er voor dat sc Heerenveen mag blijven dromen van de Kuip. 

— Het AFC-publiek zag lang een stunt gloren tegen sc Heerenveen. 

Taaie amateurclubs

Sparta had het ook moeilijk tegen een Tweede divisieclub. GVVV hield de Spartanen op het eigen sportpark lang op 0-1 en dan is een stunt nooit ver weg met een dwarrelcorner of een afstandsschot. Twee minuten voor tijd schoot Vito van Crooij Sparta in veilige haven: 0-2. Bij sv Oss '20 - FC Twente voltrok zich een zelfde scenario. Ramiz Zerrouki bezorgde de bezoekers met een prachtig schot een snelle voorsprong. Het was een zijn eerste goal voor FC Twente. In de slotfase trok Oss '20 keeper Rick van der Leest nog mee naar voren bij een corner. Zonder succes waarna Zerrouki ook maar meteen zijn tweede goal voor FC Twente maakte. 

De betaalde tak uit Oss - TOP - redde het ook niet. Fortuna Sittard was thuis met 3-0 veel te sterk. Sowieso maakte geen enkele eredivisieclub een misstap. Ook Go Ahead Eagles (0-2 bij Almere City FC), NEC (0-3 bij Capelle) en FC Groningen (4-0 tegen Helmond Sport) gaan in de koker voor de loting van de tweede ronde. Dan stromen ook de clubs die Europees spelen in. 

Achilles Veen

Spakenburg moest afscheid nemen van de 'Rooien'. Na het feest bij de 'Blauwen' op dinsdag kon IJsselmeervogels niet stunten tegen Excelsior: 0-3. Was er dan helemaal geen verrassing op woensdagavond. Toch wel. Achilles Veen - dertiende in de hoofdklasse A (het vijfde niveau) versloeg derde divisieclub Unitas met 4-0 en is de enige niet-divisieclub in de tweede ronde. Daar zullen zaterdagavond tijdens de loting (23.10 op ESPN) wel wat schietgebedjes worden gedaan voor een mooi affiche. 

De duels tussen de amateurclubs bleken het spannendst. Harkema won na verlenging met 2-1 van DOVO. Barendrecht deed hetzelfde bij ADO'20: 2-3. De Treffers had strafschoppen nodig om Rijnsburgse Boys met een kater naar het Westland te sturen. Tot slot mogen ook Excelsior Maassluis en Gemert nog dromen van een mooie loting in de tweede ronde. 

Programma donderdag

AanvangWedstrijd
18.45 uurAjax (amateurs) - SC Cambuur
21.00 uurRKC Waalwijk - Willem II

 

Uitslagen eerste ronde Uitslagen eerste ronde Ga naar het programma en de uitslagen van alle wedstrijden uit de eerste ronde.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen