Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Harkemase Boys verslaat VVSB in doelpuntrijke eerste voorronde

KNVB Media
KNVB Media
17 augustus 2019, 21:00

Harkemase Boys won met 2-4 op bezoek bij VVSB. - Foto: KNVB Media

Het toernooi om de TOTO KNVB Beker is begonnen. Vandaag kwamen 54 amateurclubs in actie in de eerste voorronde en zij zorgden voor 109 doelpunten.

In de eerste voorronde kwamen de ploegen uit de Derde Divisie en de halvefinalisten van de districtbeker in actie. Eén van de meest in het oog springende affiches stond op het programma in Noordwijkerhout, waar VVSB het opnam tegen Harkemase Boys. De cupfighter, in 2016 nog goed voor een plek in de halve finale, kwam nog wel op een 1-0 voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 2-4.

Kloetinge

De andere degradant uit de Tweede Divisie, FC Lienden, verging het al niet veel beter. Op bezoek bij eersteklasser VV Kloetinge werd met 1-0 verloren, door een benutte strafschop van Jeremy Hubregtse. Drachtster Boys was lang dichtbij een vergelijkbare stunt. De ploeg die ook uitkomt in de Eerste klasse speelde thuis tegen derdedivisionist VV Dongen en stond na 90 minuten nog op 0-0. In verlenging trok Dongen alsnog aan het langste eind en werd het 0-4.

De wedstrijd tussen ADO'20 en ONS Sneek ging niet door. Een uur voor de aftrap werd een vrijwilliger van de thuisploeg getroffen door een hartstilstand, waarna hij in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd vervoerd. In overleg is daarom besloten de wedstrijd af te gelasten; er zal een nieuwe datum voor het duel worden gezocht.

Loting

De loting voor de tweede voorronde zal eind deze maand of begin september plaatsvinden; medio volgende week zal dit gecommuniceerd worden. De tweede voorronde, waarin ook twaalf ploegen uit de Tweede Divisie instromen, zal van 24 tot en met 26 september gespeeld worden. De eerste ronde van het hoofdtoernooi, waarin ook de betaaldvoetbalclubs instromen, wordt gespeeld op 29, 30 en 31 oktober.

De uitslagen in de eerste voorronde van de TOTO KNVB Beker.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen