Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Haller wijst Ajax de weg in bekertopper tegen PSV

KNVB Media
KNVB Media
11 februari 2021, 10:00

Sebastien Haller was getergd en maakte beide goals voor Ajax in de kwartfinale tegen PSV. - Foto: Soccrates Images

Geen beter medicijn tegen de misėre van afgelopen week dan een vlammende bekertopper spelen, moeten ze bij Ajax hebben gedacht. En dat deden ze ook tegen PSV in de Johan Cruijff ArenA. Vooral in de eerste helft had de ploeg uit Eindhoven niks in te brengen. Na rust rechtte PSV de rug en werd het alsnog een echte bekerwedstrijd. Maar Ajax won: 2-1.

De camera zoomde na afloop van de kwartfinale Ajax - PSV in op PSV-aanvoerder Denzel Dumfries. Hij had in blessuretijd een grote kans gemist om een verlenging af te dwingen. Mopperend, het gezicht op onweer ging hij van het veld. Waarom waren ze zo afwachtend begonnen, zonder vuur en dadendrang?

Regisseur

Dat kan natuurlijk ook aan de tegenstander liggen, Ajax, dat in de eerste helft in de ogen van trainer Ten Hag bijna perfect speelde. PSV kreeg geen kans van Blind, die op het middenveld de regie bepaalde. Sebastien Haller mocht de hoofdrol vervullen. 

— Daley Blind was bij Ajax de regisseur op het middenveld. Foto: Soccrates Images

Dat wilde hij graag na alle ellende over het niet aanmelden voor de Europa League. Alle zintuigen stonden open om zich te onderscheiden. En dat deed hij met verve. In de negentiende minuut  rondde hij beheerst af na een strak passje van Klaassen. Vijf minuten later profiteerde Haller van een fout van Rosario: 2-0. En PSV had nog helemaal niets laten zien.  

Lef

Een maand geleden in de spectaculaire competitiewedstrijd was het scoreverloop precies omgekeerd, maar knokte Ajax zich nog voor rust in de wedstrijd. Die kans had Malen ook maar hij miste voor Maarten Stekelenburg die de geschorste Andre Onana de rest van het seizoen zal vervangen.

— Davy Klaassen was belangrijk met een assist en voorkwam in de slotfase de gelijkmaker. Foto: Soccrates Images

In de tweede helft kon Ajax de druk niet volhouden. PSV toonde meer lef, won de duels en kwam terug in de wedstrijd. Ajax-verdediger Timber gleed na bijna een uur spelen een voorzet van Dumfries binnen. Achter hem stond Malen klaar om binnen te tikken.

Alles of niets 

Zo werd het toch nog een echte bekerwedstrijd met PSV jagend op de gelijkmaker en Ajax loerend op de beslissende 3-1. Neres was twee keer zelfzuchtig en in de laatste minuut kwam voor Dumfries de kans die altijd komt in een alles-of-niets slotfase. Davy Klaassen haalde zijn inzet van de lijn. waarna Dumfries boos van het veld stampte. Na Vitesse voegde Ajax zich als tweede club bij de laatste vier van het TOTO KNVB Bekertoernooi.

— PSV kwam in de tweede helft sterk terug maar het was niet genoeg tot fustratie van Philippe Max.  Foto: Soccrates Images

sc Heerenveen - Feyenoord afgelast

Voor donderdag stond de kwartfinale tussen sc Heerenveen - Feyenoord op het programma, maar het veld in het Abe Lenstra Stadion is onbespeelbaar. Het duel is verplaatst naar woensdag 17 februari. De aftrap in Heerenveen is om 18.45 uur.  Op dezelfde dag wordt ook het al eerder afgelaste duel tussen NEC en VVV gespeeld. De aftrap in Nijmegen is om 16.30 uur. 

Loting halve finales

De loting voor de halve finales is zaterdag bij ESPN in het programma De Eretribune om 22.30. Vitesse en de winnaar van het duel sc Heerenveen en Feyenoord spelen thuis, zo is bij de loting voor de kwartfinale al bepaald. Dit vloeit voort uit een afspraak met de politie, gemeentes en ook de clubs. Zij kunnen dan in hun agenda zetten dat er op 2, 3 of 4 maart mogelijk een thuiswedstrijd in hun gemeente zal plaatsvinden.  

Programma en uitslagen Programma en uitslagen Alle wedstrijden in de kwartfinale.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen