GVVV stunt tegen FC Dordrecht en gaat door naar 2e ronde

19 september 2017, 22:30

In 2012 kwam GVVV tot de kwartfinale van het toernooi om de KNVB Beker. - Foto: KNVB Media

Tweededivisionist GVVV heeft voor een verrassing in de KNVB Beker gezorgd door met 1-0 te winnen van FC Dordrecht. Soufiane Laghmouchi maakte ruim twintig minuten voor tijd de enige treffer.

Dinsdagavond kwamen vijftien van de zestien deelnemende clubs uit de Jupiler League in actie, om zo het competitieprogramma zo veel mogelijk intact te laten. RKC Waalwijk zorgde van die clubs voor de grootste stunt. In de Jupiler League staat de ploeg na vijf wedstrijden zonder overwinningen op de voorlaatste plaats, maar in de KNVB Beker werd Eredivisionist Sparta Rotterdam op de knieën gedwongen: 1-0.

De  uitslagen van dinsdag 19 september in de KNVB Beker.

Weer Weghorst

AZ verging het beter op bezoek bij MVV. Het fris spelende MVV kon zeker voor rust goed meekomen met de nummer twee van de Eredivisie, maar de Alkmaarders boekten een 2-3 overwinning. Dat was mede te danken aan twee treffers van Wout Weghorst. Barendrecht en Quick Boys hadden zicht op een stunt tegen respectievelijk Go Ahead Eagles en FC Volendam, maar moesten zich na negentig minuten toch gewonnen geven. In beide gevallen werd het 1-3.

Kozakken Boys stuntte wel. Na een 1-0 voorsprong voor de Werkendammers kwam De Graafschap in de tweede helft terug tot 1-1. De Doetinchemmers leken op weg naar de overwinning, maar met kunst en vliegwerk hield Kozakken Boys stand. De strafschoppenserie werd uiteindelijk met 4-3 gewonnen, waardoor de ploeg uit de Tweede divisie donderdag present is bij de loting voor de 2e ronde.