Go Ahead Eagles na zege op NEC bij laatste vier

11 februari 2022, 9:30

Go Ahead Eagles is nog een zege verwijderd van de finale in De Kuip. - Foto: KNVB Media

Go Ahead Eagles mag nog steeds dromen van De Kuip. Via een knappe 0-2 zege bij NEC schaarde de ploeg uit Deventer zich bij de laatste vier. Daar wacht sowieso een thuiswedstrijd tegen Ajax of PSV in een hopelijk kolkende Adelaarshorst.

Voor het eerst sinds het instorten van de tribune in oktober mocht er weer publiek in het Goffert-stadion. Dat leek in eerste instantie vooral Go Ahead Eagles te stimuleren. Brouwers via een penalty en Botos na een mooie uitbraak schoten de 'Eagles' binnen een half uur naar een 0-2 voorsprong.

Nieuw elan

Na de rust probeerde de thuisploeg de aansluiting te forceren. Met name de komst van Okita en oud Vitesse-aanvaller Bony brachten nieuw elan in het team. NEC kreeg ook kansen, maar de broodnodige 1-2 viel niet. Toen Bony in de 86ste minuut ook nog eens uitviel met een hamstringblessure doofde ook het Nijmeegse slotoffensief.

— De Adelaarshorst zal kolken tijdens de halve finale tegen Ajax of PSV

Go Ahead Eagles staat voor het eerst sinds 2010 in de halve finale van het TOTO KNVB Bekertoernooi en de eerste finale sinds 1965 (1-0 nederlaag tegen Feyenoord) gloort.

Loting

De ploeg van Kees van Wonderen speelt net als AZ in ieder geval thuis zo is al bij een vorige loting bepaald. Zaterdagavond wordt rond 22.30 uur in het programma Eretribune bij ESPN bepaald wie er als tegenstander uit de koker rolt. Ajax of PSV. Hoe dan ook een prachtig vooruitzicht met een kolkende Adelaarshorst.

Uitslagen kwartfinales Uitslagen kwartfinales Ga naar de uitslagen van de gespeelde wedstrijden in de kwartfinales.