Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Geweldige stunts van HHC Hardenberg en AFC

KNVB Media
KNVB Media
2 november 2023, 9:45

De amateurclubs lieten zich woensdag van hun beste kant zien. - Foto: KNVB Media

HHC Hardenberg en AFC hebben zich woensdag ten koste van Eredivisieteams geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. De eerste club stuntte met een knappe 2-0 overwinning op Heracles Almelo. De Amsterdammers zegevierden met 1-0 op PEC Zwolle.

Op Sportpark De Boshoek was HHC Hardenberg een groot deel van de wedstrijd de betere. Vooral in de eerste helft kreeg het team van Pascal Diender een aantal goede kansen. Matias Jones kopte uiteindelijk de 1-0 binnen.

Na rust beet Heracles Almelo meer van zich af, maar was het weer de nummer zeven van de Tweede divisie die scoorde. Jesper Drost, met een verleden bij de tegenstander, zorgde voor de beslissing.

AFC en Sparta Nijkerk

AFC had het in eigen huis lang heel lastig met PEC Zwolle. De gasten hadden lange tijd de overhand, maar drukten dit niet uit in de score. Naar mate de treffer uitbleef, kreeg de nummer tien van de Tweede divisie steeds meer vertrouwen. Invaller Wessel Been, die in de jeugd voor PEC Zwolle uitkwam, maakte in de slotfase de winnende goal.

Ook Sparta Nijkerk maakte het de profs bijzonder lastig. De club uit de Derde divisie hield lang stand tegen Fortuna Sittard. Pas tien minuten voor tijd bezorgde Alen Halilović de Limburgers met een rake vrije trap de winst: 0-1.

Geen problemen voor Sparta

Sparta had woensdag als enige Eredivisieclub geen moeite met amateurs. De Rotterdammers wachtte een heet avondje bij IJsselmeervogels, dat bekend staat als stuntclub in de TOTO KNVB Beker. De ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk won echter met 0-2 dankzij goals van Camiel Neghli en Charles-Andreas Brym.

Ook Excelsior plaatste zich voor de volgende ronde. De Kralingers hadden daar op bezoek bij FC Den Bosch wel de extra tijd voor nodig. Julian Baas zorgde vanaf de stip voor de beslissende 1-2.

Programma en uitslagen Programma en uitslagen Bekijk het programma en de uitslagen van de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen