GA Eagles kegelt FC Twente uit bekertoernooi

17 december 2019, 22:45

Feest voor GA Eagles: de ploeg verslaat FC Twente - Foto: Soccrates Images

Go Ahead Eagles heeft in een aantrekkelijke wedstrijd eredivisionist FC Twente met 5-2 uit het TOTO KNVB Bekertoernooi geknikkerd. Voor de vier amateurverenigingen die vanavond in de tweede ronde van start gingen, was er weinig eer te behalen. Alleen IJsselmeervogels wist zich te kwalificeren voor de volgende ronde.

De op het oog mooiste wedstrijd van de avond stond geprogrammeerd in Enschede en die verwachting kwam meer dan uit. Al na veertien minuten stond GA Eagles op 0-2, dankzij treffers van Rabillard en Veldmate (penalty).

Twee goals voor Rabillard

FC Twente herstelde zich knap van de snelle achterstand en maakte nog voor rust via Aitor (eveneens een penalty) de aansluitingstreffer. Nadat Peet Bijen twee minuten na rust de gelijkmaker binnenkopte, gingen de Twentse supporters er eens goed voor zitten. De 3-2 voor FC Twente leek een kwestie van tijd, maar tot ieders verrassing schoot Martijn Berden de Eagles weer op voorsprong. Via doelpunten van Van der Venne en Rabillard (zijn tweede van de avond) stelden de Deventenaren de zege en een plaats in de volgende bekerronde veilig.

ODIN '59 en Katwijk kunnen niet stunten

Waar ODIN '59 vorig jaar nog stuntte tegen FC Emmen, was de ploeg nu kansloos tegen Vitesse. Al bij rust stond het 4-0 voor de Arnhemmers en daar kwam in de tweede helft geen verandering meer in. De amateurs van vv Katwijk maakten het de profs van TOP Oss wel flink lastig, maar moesten na strafschoppen het hoofd buigen (3-4). In het enige duel tussen twee amateurverenigingen deze avond bleek IJsselmeervogels met 1-0 te sterk voor SteDoCo. De enige treffer viel in de 41e minuut en kwam op naam van Eef van Riel.

ODIN '59, vorig jaar te sterk voor FC Emmen, kon deze keer niet voor een stunt zorgen. Foto: Soccrates images.

sc Heerenveen, FC Eindhoven, Fortuna eenvoudig door

sc Heerenveen plaatste zich eenvoudig voor de achtste finales door Roda JC met 2-0 te kloppen, terwijl FC Eindhoven met dezelfde uitslag Excelsior in Rotterdam opzij zette. In het laatste duel op deze avond stonden de eredivisionisten Fortuna Sittard en PEC Zwolle tegenover elkaar.  Waar PEC op 23 november in de competitie thuis nog de sterkste bleek, was het nu Fortuna dat de volle winst - en daarmee een plek in de achtste finale - greep. Bij rust stond het via goals van Sambou en Karjalainen al 2-0 en nadat Lachman in de tweede helft in eigen doel scoorde, was de wedstrijd gespeeld.