Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Feyenoord walst over NAC Breda heen en is finalist

KNVB Media
KNVB Media
5 maart 2020, 22:45

Steven Berghuis was met drie treffers de uitblinker bij Feyenoord. - Foto: Soccrates Images

Feyenoord heeft zich donderdag met speels gemak geplaatst voor de finale van de TOTO KNVB Beker. De ploeg van trainer Dick Advocaat was met maar liefst 7-1 te sterk voor stuntploeg NAC Breda, dat zo een pijnlijk slot kende van een tot de halve finale prachtige campagne.

De Brabanders waren dit seizoen de verrassing van het toernooi. Na eerst PSV met 2-0 te hebben verslagen, was de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie in de kwartfinale ook met 1-3 te sterk voor AZ. Tot een nieuwe stunt kwam het donderdag in Rotterdam niet.

Hoewel de beginfase voor de gasten was, liet het gewaarschuwde Feyenoord zich niet verrassen door de ploeg van Peter Hyballa. Nadat Marco Senesi na een kwartier met een snoeiharde kopbal de 1-0 had aangetekend, lieten de Rotterdammers geen spaan heel van de tegenstander.

Na de rake kopbal van Marco Senesi was Feyenoord helemaal los.

Fraaie goals

Weer vijftien minuten later was het al 4-0. Steven Berghuis zorgde voor de 2-0 vanaf de stip. Jochem Kamphuis gaf Feyenoord een penalty op aangeven van de VAR nadat Nacho Monsalve Eric Botteghin onderuit had getrokken. Bij de 3-0 ging doelman Nick Olij opzichtig in de fout. Róbert Bozeník ontfutselde hem de bal op de rand van het strafschopgebied waarna deze tergend langzaam in het doel rolde. De 4-0 kwam van de voet van Ridgeciano Haps. Met een heerlijk stiftje onderkant lat passeerde hij Olij.

Vlak voor rust werd het ook nog 5-0. Berghuis verschalkte de Bredase doelman eveneens met een stiftje. Deze treffer was wellicht nog mooier dan die van Haps. Het was verbazingwekkend hoeveel gevoel de aanvaller met zijn ‘verkeerde’ been legde in deze poging.

‘Alles of niets’

Dat het bekersprookje geen happy end zou krijgen voor NAC Breda was op dat moment overduidelijk. Toch lieten de Brabantse fans direct na rust van zich horen door met gevoel voor zelfspot het ‘alles of niets olé, olé, olé’ in te zetten. Precies op dat moment scoorde de ploeg. Jan Paul van Hecke kopte de bal door de benen door van Justin Bijlow.

Het was slechts een korte opleving van NAC Breda, want vijf minuten later lag de bal alweer aan de andere kant in het net. Berghuis schoot, opnieuw vanaf de stip, snoeihard raak: 6-1. De uitblinker mocht na deze derde treffer bijna direct naar de kant. Wanneer hij tegen een gele kaart zou aanlopen, zou hij immers geschorst zijn voor de finale. Vanaf de bank gaf hij vervolgens een enthousiaste jonge fan zijn shirt. Een prachtig gebaar.

Een ongekend hoge score in de halve finale van de TOTO KNVB Beker.

Halve kracht

Op halve kracht konden de Rotterdammers de wedstrijd uitspelen. Nadat een treffer van Bozeník was afgekeurd vanwege buitenspel viel de zevende treffer alsnog. Luciano Narsingh benutte de derde strafschop van de avond. Roger Riera (NAC Breda) kon na twee keer geel vertrekken.

Na het laatste fluitsignaal barstte er een orkaan van geluid los in De Kuip. Door de overwinning staat Feyenoord voor het eerst sinds 2018 weer in de finale van de TOTO KNVB Beker. Toen wonnen de Rotterdammers de eindstrijd met 3-0 van AZ. Op zondag 19 april is FC Utrecht de tegenstander, dat woensdag met 2-0 te sterk was voor Ajax.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen