Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Feyenoord naar halve finale na late zege in Heerenveen

KNVB Media
KNVB Media
2 maart 2023, 12:00

Feyenoord bereikte voor de vijfde keer in de laatste acht jaar de halve finale van het TOTO KNVB Bekertoernooi. - Foto: KNVB Media

Feyenoord heeft zich als tweede club geplaatst voor de halve finale van het TOTO KNVB Beker toernooi. Na de megastunt van Spakenburg in en tegen FC Utrecht lukte het sc Heerenveen niet om de koploper van de Eredivisie te verrassen. Santiago Gimenez beslist het vooral spannende duel tien minuten voor tijd met de enige treffer van de wedstrijd: 0-1.

Sc Heerenveen en Feyenoord hielden elkaar lang in evenwicht in het Abe Lenstra Stadion. Kansen waren schaars, maar in de eerste helft had Sydney van Hooijdonk de wedstrijd een andere wending kunnen geven. Al na vijf minuten testte hij de vuisten van Wellenreuther. Op het half uur kwam de Heerenveen-spits op rechts vrij voor de Feyenoord-goalie maar schoot in het zijnet.

Slotfase

De koploper van de Eredivisie zette daar weinig tot niets tegenover voor de pauze. Na rust trok Feyenoord het spel steeds meer naar zich toe zonder veel te creëren. Zoals wel vaker dit seizoen beslisten de Rotterdammers het duel in de slotfase. Bij sc Heerenveen raakte de pijp langzaam maar zeker leeg. Feyenoord gaf juist nog even gas. Via een mooie combinatie met Alireza Jahanbakhsh zette de ingevallen Danilo spits Gimenez alleen voor doelman Mous. De Mexicaan rondde beheerst af. De Friezen werden in de slotfase nog een keer gevaarlijk uit een corner maar echt in de problemen kwam Feyenoord niet meer en zaterdag in de koker zit bij de loting voor de halve finales van het TOTO KNVB Bekertoernooi.

Wens

Daarmee kan de wens van Spakenburg-trainer Chris de Graaf nog altijd uitkomen. De Graaf die dinsdag met zijn ploeg voor een van de grootste bekerstunts aller tijden zorgde, door FC Utrecht in eigen huis met 1-4 te kloppen, hoopt op een halve finale in een bomvolle Kuip. Of die wens uitkomt is zaterdag live te volgen in het programma de Eretribune vanaf 22.30 op ESPN.

Ajax en PSV

Donderdag worden de laatste twee kwartfinales gespeeld. In beide gevallen speelt een club uit de klassieke top-3 tegen een ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie. Ajax reist af naar Doetinchem om het in een stampvolle Vijverberg op te nemen tegen De Graafschap. PSV ontvangt het ADO Den Haag, waar oud-PSV-trainer Dick Advocaat de boel weer op de rails heeft gekregen en zint op een stunt. Advocaat won de beker met PSV in 1996 door Sparta met 5-2 te verslaan. 

Programma en uitslagen

DatumWedstrijdUitslag
Di. 28 feb. 20.00 uur FC Utrecht - Spakenburg1-4
Wo. 1 mrt. 20.00 uursc Heerenveen - Feyenoord0-1
Do. 2 mrt.  18.45 uurPSV - ADO Den HaagESPN 
Do. 2 mrt. 21.00 uurDe Graafschap - AjaxESPN

103 BEKERFINALES!

De meest opmerkelijke feiten en verhalen

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen