Feyenoord en AZ naar laatste vier bekertoernooi

31 januari 2018, 23:45

Tonny Vilhena viert de 2-0 met de bank van Feyenoord. - Foto: KNVB Media

Drie van de vier halvefinalisten in de TOTO KNVB Beker zijn bekend. AZ won overtuigend van PEC Zwolle met 4-1, Feyenoord versloeg in de eigen Kuip Eredivisie-koploper PSV met 2-0.

Met bekertopscorer Wout Weghorst weer in de basisopstelling, die terugkeerde van een schorsing, nam AZ direct het initiatief in eigen hand tegen PEC Zwolle. Na twintig minuten resulteerde dat in de openingstreffer van Weghorst, die na een fraaie individuele actie de 1-0 langs doelman Boer schoof.

Uit het niets kwam PEC Zwolle weer op gelijke hoogte. Na een mislukte volley van Youssef Namli kopte Wouter Martinus de 1-1 tegen de touwen. Nog voor rust kwam AZ echter weer op voorsprong, toen Guus Til een corner binnenwerkte. Na rust kreeg doelman Boer een rode kaart wegens hands en bepaalden Idrissi en opnieuw Weghorst de eindstand op 4-1. Het was alweer de achtste treffer dit seizoen in de TOTO KNVB Beker voor Weghorst.

Feyenoord

In eigen huis kende Feyenoord een droomstart tegen PSV. Na fraai voorbereidend werk van Jørgensen vond Berghuis doelman Zoet nog op zijn weg, maar werkte Larsson de rebound binnen. Na iets meer dan een half uur verdubbelde Vilhena de voorsprong, toen zijn inzet van richting veranderd werd.

Sam Larsson tekende na drie minuten voor de 1-0 namens Feyenoord

Na rust leek Jørgensen de 3-0 aan te tekenen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd na ingrijpen van de videoscheidsrechter wegens buitenspel. PSV probeerde het nog wel, was met name gevaarlijk met enkele afstandsschoten, maar de score veranderde niet meer. Daarmee zijn drie van de vier halvefinalisten bekend; donderdag zal Willem II of Roda JC het rijtje compleet maken.