Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Feyenoord bekert door na zinderende kraker tegen PSV

KNVB Media
KNVB Media
25 januari 2024, 10:15

Feyenoord versloeg PSV na een intense wedstrijd met 1-0 en gaat door naar de kwartfinale van het TOTO KNVB Bekertoernooi. - Foto: KNVB Media

Feyenoord heeft de kwartfinale van het TOTO KNVB Bekertoernooi bereikt. In een sfeervolle Kuip werd Eredivisie-koploper PSV met 1-0 verslagen. Het was een jaar geleden dat de Eindhovense club van een Nederlandse club had verloren. Quinten Timber scoorde voor rust de beslissende treffer. Feyenoord kan zich opmaken voor een kwartfinale tegen AZ op 7 februari, wederom in De Kuip.

PSV had de overhand in de eerste 25 minuten van het intense duel tussen de twee beste ploegen van Nederland. Feyenoord begon met Bart Nieuwkoop als verkapte rechtsbuiten om het gevaar van de opkomende Sergino Dest te beteugelen en waar mogelijk er overheen te gaan. Geertruida kon dan ook makkelijker een overtal op het middenveld creëren, was het tactische idee, maar het lukte de ploeg van Arne Slot in de beginfase niet om onder de druk uit te voetballen. PSV kon juist steeds goed Schouten of Tillman vinden op het middenveld. Guus Til kopte in die periode een voorzet van Lozano op de buitenkant van de paal.

Samenzang

De Feyenoord-supporters in de uitverkochte Kuip gingen achter hun ploeg staan. Sjaaltjes kwamen tevoorschijn en het samenzang golfde van de tribunes. Omdat Calvin Stengs zich slimmer positioneerde greep Feyenoord het initiatief. Beide coaches verklaarden na afloop dat ze voelden dat Feyenoord in die fase ging scoren. Na een aanval over veel schijven werd Quinten Timber vrijgespeeld op de rand van de zestien. De middenvelder liet Joel Drommel kansloos met een laag schot uit de draai.

PSV leek het even helemaal kwijt maar kreeg voor rust nog een grote kans op de gelijkmaker. Jordan Teze legde de bal met wiskundige precisie achter het duo Trauner - Hancko, waarna Guus Til alleen op Justin Bijlow af kon. De Feyenoord-doelman redde katachtig.

— Justin Bijlow hield Feyenoord met een katachtige redding op de been. 

'Een gelukje'

Peter Bosz zette Jerdy Schouten in de tweede helft een linie naar achteren, een beproefd recept uit de competitiewedstrijd die PSV begin december met 1-2 had gewonnen. Het spel golfde op en neer waarbij het vooral de verdedigers waren die zich onderscheidden. Feyenoord was een aantal keren dichtbij de 2-0 uit standaardsituaties.

In de 68e minuut schreeuwde heel PSV om een penalty toen Noa Lang onderuit ging in een duel met Mats Wieffer. De Feyenoord-middenvelder raakte de bal, maar zeker ook de voet van Lang. Zelfs de meest verstokte Feyenoord-supporter had niet raar opgekeken als scheidsrechter Dennis Higler voor een penalty had gefloten. 'Een gelukje', zei Wieffer na afloop.

Kwartfinale tegen AZ

PSV kwam in de slotfase niet meer tot een schot op doel en De Kuip explodeerde na het laatste fluitsignaal van Higler. Na de nederlagen in het duel om de Johan Cruijf schaal en de competitie was PSV in het derde duel van het seizoen verslagen. In Nederland lukte dat FC Emmen ruim een jaar geleden voor het laatst.

Feyenoord gaat naar de kwartfinale en speelt daarin een thuiswedstrijd tegen AZ. De laatste wedstrijd in de achtste finales wordt donderdagavond gespeeld. Stuntploeg USV Hercules ontvangt SC Cambuur op Sportpark Zoudenbalch in Utrecht. De aftrap is om 20.00 uur. Het duel wordt live uitgezonden op het open kanaal van ESPN.

Programma kwartfinale

DatumWedstrijd
di. 6 februari (20.00 uur)NEC - ADO Den Haag
wo. 7 februari (18.45 uur)Hercules/Cambuur - Vitesse
wo. 7 februari (21.00 uur)Feyenoord - AZ
do. 8 februari (20.00 uur)FC Groningen - Fortuna Sittard

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen