Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

FC Twente schakelt Feyenoord uit, Ajax en PSV bekeren door

KNVB Media
KNVB Media
16 december 2021, 9:45

Geen bekerfinale voor Feyenoord in de eigen Kuip. FC Twente was na verlenging met 2-1 te sterk. - Foto: KNVB Media

Een avond bekervoetbal is nooit saai. Zo ook woensdag waarop Vitesse-speler Frederiksen in de tweede ronde waarschijnlijk de bekergoal van het jaar scoorde; Excelsior lang uitzicht had op een stunt tegen FC Groningen en FC Twente stand hield tegen Feyenoord en er in de verlenging uiteindelijk met de overwinning vandoor ging.

FC Twente - Feyenoord was de mooiste affiche van de avond. Helaas niet in kolkende Grolsch Veste. Ook zonder publiek was het een echt bekerduel met veel strijd waarin Feyenoord beter voetbalde en vlak na rust ook terecht op 0-1 kwam via Cyriel Dessers. Maar de ploeg van Arne Slot drukte niet door en dan is 1-0 een flinterdunne marge. Uit het niets kreeg FC Twente weer zicht op de volgende ronde. Bijlow rende in de 80e minuut veel te druistig zijn goal uit en was te laat terug om het schot van Troupée te blokken: 1-1 en verlengen.

Uitblinker Unnerstall

Ook in de verlenging kreeg Feyenoord genoeg kansen om de wedstrijd te beslissen, maar Lars Unnerstall keepte een berepartij. FC Twente was wel effectief in de omschakeling. De Feyenoord-verdedigers verloren Ugalde uit het oog. De Manchester City-huurling schoof rustig binnen. In de slotseconde leek Feyenoord  nog strafschoppen af te dwingen. Unnerstall was verslagen maar Oosterwolde blokte de inzet van Malacia. Het was pas de derde keer in 35 jaar dat Feyenoord in het TOTO KNVB Beker toernooi niet verder kwam dan de tweede ronde.

 

Ajax en PSV hadden een makkelijke avond. De amateurs van Barendrecht weerden zich kranig in de Johan Cruijff ArenA, waar Ajax-coach Erik ten Hag veel talenten en wisselspelers een kans gaf. Barendrecht, dat tegen Rotterdam-Zuid aan ligt, verstopte zich niet, had ook kansen op een goal, maar moest al snel het hoofd buigen. Binnen twaalf minuten stond er 2-0 op het scorebord. Ajax liep uiteindelijk uit naar 4-0. Ritsu Doan excelleerde voor PSV in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Met een treffer voor en na rust schoot hij PSV naar de derde ronde.

Dropkick-hakje

De mooiste goal van de avond en misschien wel het hele bekertoernooi kwam op naam Vitesse-aanvaller Frederiksen. Met een dropkick-hakje achter zijn standbeen verschalkte hij Sparta-doelman Coremans. Het was de beslissende treffer nadat Frederiksen Vitesse in de eerste helft met een zwabberbal naast Sparta had geschoten. Het was sowieso een slechte avond voor Rotterdam want ook de derde club van de stad, Excelsior uit Kralingen, werd uitgeschakeld. Tot vijf minuten voor tijd leidde Excelsior verrassend met 2-1 tegen FC Groningen. Mo El Hankouri maakte gelijk uit een strafschop, waarna Jörgen Strand Larssen het duel in de verlenging met twee treffers besliste.

 

Ook AZ, RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles gaan mee in de koker bij de loting die aanstaande zaterdag live is te volgen op ESPN. AZ versloeg Heracles met 4-1. RKC Waalwijk liet zich in Friesland niet verrassen door de amateurs van Harkemase Boys: 0-5. In Deventer schoof Go Ahead Eagles soeverein Roda JC aan de kant: 2-0.

 

Uitslagen

Wedstrijd Resultaat
FC Twente - Feyenoord 2-1 (na verlenging)
AZ - Heracles4-1
Vitesse - Sparta2-1
Excelsior - FC Groningen 2-4 (na verlenging)
Ajax - Barendrecht4-0
PSV - Fortuna Sittard2-0
Go Ahead Eagles - Roda JC 2-0
Harkemase Boys - RKC Waalwijk0-5

 

Programma Programma Bekijk het programma in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen