FC Twente bekert door ten koste van Ajax na strafschoppen

20 december 2017, 23:30

Na een heroïsche bekeravond voegt FC Twente zich bij de laatste acht in de KNVB Beker. - Foto: Soccrates Images

Voor het vierde seizoen op rij zit Ajax niet bij de laatste acht in de KNVB Beker. De Amsterdammers kwamen uit bij FC Twente op een 0-1 voorsprong, maar moesten vlak voor tijd de gelijkmaker incasseren. Na strafschoppen won de ploeg uit Enschede uiteindelijk.

Via een fraaie treffer van Justin Kluivert was Ajax voor rust op voorsprong gekomen, en lange tijd leek er niets aan de hand voor de nummer twee van de Eredivisie. In de slotfase werd FC Twente toch nog gevaarlijk, en via een van richting veranderd afstandsschot van Oussama Assaidi in blessuretijd werd het nog gelijk.

De verlenging kon geen doorslag geven, ook niet na een tweede gele kaart voor Thomas Lam. In een zenuwslopende strafschopreeks kwam Ajax voor, maar uiteindelijk was het een misser van Matthijs de Ligt die de ploeg de das omdeed.

AZ

Eerder op de avond was Fortuna Sittard dichtbij een stunt tegen AZ. Tot twee minuten voor tijd stond het met 2-1 voor, maar via Wout Weghorst - al goed voor zes doelpunten dit bekertoernooi - kwam AZ nog op gelijke hoogte. Met een fraaie lob kantelde Alireza Jahanbakhsh de wedstrijd volledig en nog voor het verstrijken van de blessuretijd maakte Levi Garcia er 2-4 van.

Vreugde bij Jahanbakhsh en Garcia na de 2-4 overwinning van AZ.

PSV won overtuigend van VVV-Venlo, met 4-1. De Venlonaren kwamen nog wel op voorsprong, na een fraaie treffer van Moreno Rutten, maar de koploper van de Eredivisie verstelde zich nog voor rust via een doelpunt van Luuk de Jong. Door doelpunten na rust van Marco van Ginkel, Hirving Lozano en Nicolas Isimat-Mirin werd er een fraaie uitslag neergezet.

Donderdag staan er nog twee wedstrijden op het programma in de achtste finale; VVSB - Roda JC en Feyenoord - Heracles Almelo. Na afloop van die laatste wedstrijd zal er geloot worden voor de kwartfinales.