Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Excelsior en Go Ahead Eagles winnen met grote cijfers

KNVB Media
KNVB Media
27 oktober 2020, 8:45

Excelsior boekte een eenvoudige overwinning op Helmond Sport. - Foto: Soccrates Images

Excelsior en Go Ahead Eagles hebben zich maandagavond eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. De Kralingers waren in eigen huis met 4-0 te sterk voor Helmond Sport. De ploeg uit Deventer klopte NAC Breda met maar liefst 6-0.

Vooral de grote overwinning van Go Ahead Eagles was opvallend. NAC Breda was immers tot vorige week de trotse koploper in de Keuken Kampioen Divisie, met zes overwinningen in evenveel duels. De afgelopen week verloren de Brabanders echter twee keer op rij waardoor de ploeg wegzakte naar plek vier op de ranglijst.

Maandag kreeg NAC Breda daar nog een flinke tik bij. Binnen twintig minuten leidde het sterke Go Ahead Eagles al met 5-0. Sam Beukema, Sam Hendriks, Zakaria Eddahchouri, Jeroen Veldmate en Luuk Brouwers maakten de treffers. Een monsterscore zoals zaterdag in Venlo bleef echter uit. De ploeg van Maurice Steijn hield in het restant van het duel de schade beperkt. Alleen Antoine Rabillard trof nog doel.

Eenvoudige overwinning

Eerder op de avond boekte ook Excelsior tegen Helmond Sport een eenvoudige overwinning. Nadat Reuven Niemeijer na 26 minuten zijn ploeg met een bekeken schot op voorsprong had gezet, was het Brabantse verzet gebroken. Elias Mar Omarsson vergrootte daarna met twee treffers de marge naar drie. Joel Zwarts bepaalde met een verwoestend schot na een counter de uitslag op 4-0.

In verband met de coronamaatregelen staan deze week alleen de duels van de profclubs in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker gepland. Dinsdag staan vier duels op het programma. FC Twente neemt het om 18.45 uur op tegen De Graafschap. Een uur later is de aftrap van VVV-Venlo-FC Den Bosch en SC Heerenveen – Top Oss. FC Dordrecht – FC Utrecht start om 21.00 uur.

Programma eerste ronde TOTO KNVB Beker Programma eerste ronde TOTO KNVB Beker Klik hier.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen