Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

EURO 2020 en TOTO KNVB Bekerfinale uitgesteld

KNVB Media
KNVB Media
17 maart 2020, 17:30

Voor de TOTO KNVB Bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord wordt een nieuwe datum gezocht. - Foto: KNVB Media

Vandaag werd bekend dat EURO 2020 een jaar wordt uitgesteld en op 11 juni van het volgend jaar van start gaat. Dit besluit werd unaniem genomen door de UEFA en de 55 aangesloten bonden, waaronder de KNVB. Ook voor de TOTO KNVB Bekerfinale wordt een nieuwe datum gezocht.

Wat de gevolgen van het uitstellen van EURO 2020 zijn voor de Nederlandse competities in het betaald voetbal, is nu nog niet te zeggen. Directeur betaald voetbal Eric Gudde: “De startdatum van EURO 2020 was één van de puzzelstukjes bij het vaststellen van de nieuwe speelschema’s. In samenwerking met de Eredivisie CV (ECV) en Coöperatie Eerste Divisie (CED) werken we aan mogelijke scenario’s, waarbij we uiteraard afhankelijk blijven van de omstandigheden. Na de gesprekken vanmiddag is nu ook duidelijk dat alle competities in Europa op 30 juni klaar moeten zijn. We hopen binnenkort meer over de verschillende scenario’s te kunnen melden.

Wel is al besloten dat we een nieuwe datum zoeken voor de bekerfinale. De huidige datum hiervoor (19 april) komt gezien het advies om niet collectief te trainen tot en met 6 april plus de periode die nodig is om de selecties weer wedstrijdfit te krijgen nu te dichtbij.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen