DVS’33 en Spakenburg stunten tegen profclubs

27 oktober 2021, 9:15

DVS'33 schakelde FC Eindhoven uit in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. - Foto: KNVB Media

De amateurs van DVS’33 en Spakenburg zijn doorgedrongen tot de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. Derdedivisionist DVS’33 deed dat door FC Eindhoven te verslaan (2-1), Tweededivisionist Spakenburg was te sterk voor FC Dordrecht (3-0).

Grote man aan DVS-zijde was Benjamin Roemeon. Hij maakte beide doelpunten voor de club uit Ermelo. Pas diep in de blessuretijd zette Jasper Dahlhaus daar iets tegenover namens FC Eindhoven, maar dat doelpunt viel te laat om de bezoekers terug in de wedstrijd te helpen.

Spakenburg

Ook in Spakenburg was er dolle vreugde. De club uit het vissersdorp rekende voor rust af met de profs van FC Dordrecht. Al na vijf minuten opende Ravelino Junte de score voor de tweededivisionist. Yannick Zeeman verdubbelde de marge in de 41ste minuut met een schot van een meter of 25 afstand, waarna Frank Schilder in de blessuretijd van de eerste helft de derde Spakenburgse treffer voor zijn rekening nam.

De amateurs van Kozakken Boys en ASWH mochten ook lange tijd hopen op een stunt. Kozakken Boys boog pas in de verlenging voor Telstar (1-2), terwijl ASWH tot de 87ste minuut op gelijke hoogte stond met Heracles. In de slotminuten lukte het de Almeloërs om een blamage te voorkomen (1-3).