Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Driekwart van de finalekaarten voor supporters finalisten

KNVB Media
KNVB Media
27 februari 2019, 22:30

Net als voorgaande jaren is 75% van het totaal aantal kaarten voor supporters van de twee finalisten. - Foto: KNVB Media

Willem II en Ajax gaan uitmaken wie de 101e editie van het nationale bekertoernooi gaat winnen. De finale zal op zondag 5 mei om 18.00 uur beginnen, traditiegetrouw in De Kuip.

De twee finalisten zullen ieder 17.500 kaarten voor de finale krijgen, wat neerkomt op 37,5% van de totale stadioncapaciteit. De overige toegangsbewijzen voor de eindstrijd gaan naar onder andere de KNVB, Stadion Feijenoord en overige partners. De kaarten voor supporters van de twee teams zullen verkocht worden via de clubs; er vindt geen verkoop plaats voor de finale via de KNVB.

Ticketverdeling

Finalisten - 2 x 37,5%

Voor supporters van beide finalisten heeft de KNVB driekwart van het stadion gereserveerd. Ter vergelijk: voor het WK van de OranjeLeeuwinnen heeft de KNVB per wedstrijd circa 8 procent van de totale stadioncapaciteit toegewezen gekregen, voor de Europa League-finale in 2017 kregen Ajax-supporters 18,5 procent van het totaal aantal kaarten en supporters van Manchester City en Chelsea kregen aflopen weekend eveneens 37,5 procent van de totale stadioncapaciteit bij de finale om de Caraboa Cup.

Sponsoracties 10%

Sponsoren van de TOTO KNVB Beker, waaronder Amstel en TOTO, stellen via publieksacties kaartjes beschikbaar voor de bekerfinale. Deze kaarten zijn ook bestemd voor supporters van de finalisten.

KNVB - 12%

Voor de organisatie van de TOTO KNVB Bekerfinale wordt ook een gelimiteerd aantal kaarten gereserveerd. Deze kaarten zijn onder meer voor journalisten, leveranciers, relaties van de KNVB en andere partijen die op de finaledag aanwezig zijn in De Kuip. Ook krijgt elke medewerker van de KNVB de mogelijkheid naar de wedstrijd te gaan. Een groot deel van die medewerkers is op die dag ook aan het werk om de TOTO KNVB Bekerfinale in goede banen te leiden.

Stadion Feijenoord 3%

Stadion Feijenoord is als gastheer ook betrokken bij de organisatie van de TOTO KNVB Bekerfinale. Voor relaties en aandeelhouders is een aantal kaarten gereserveerd.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen