Deelnemersveld hoofdtoernooi TOTO KNVB Beker bijna rond

22 augustus 2018, 22:45

Zaterdag wordt er geloot voor de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. - Foto: KNVB Media

63 van de 64 deelnemers aan het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker zijn bekend. Tijdens een spectaculaire avond in de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker verzekerden vijftien amateurclubs zich van een plek bij de loting aanstaande zaterdag.

Harkemase Boys en VVSB wisten de grootste overwinningen van de avond neer te zetten; uit tegen respectievelijk Achilles '29 en Uno Animo werd er met 1-6 gewonnen. Eemdijk, de derde ploeg uit Spakenburg, knokte zich tot twee keer toe knap terug van een achterstand tegen UNA en won uiteindelijk met 2-4.

Berry Powel

De derby tussen SJC en FC Lisse werd een prooi voor de bezoekers: 0-2. Groene Ster, de ploeg van Nathan Rutjes, stuntte tegen FC Lienden en won in eigen huis met 2-1. De Treffers stond thuis tegen DVS'33 op het randje van het hoofdtoernooi, maar moest in de laatste seconde de 1-1 slikken. In de verlenging maakte Berry Powel de winnende treffer namens DVS'33: 1-2.

RKAV Volendam maakte in de laatste minuut van de verlenging, uit een strafschop, de winnende treffer tegen EVV: 1-0. Bij Gemert - Hoek (1-1) moest de ABBA-strafschoppenprocedure de beslissing brengen: de thuisploeg wist die te winnen.

De wedstrijden werden live gevolgd tijdens een marathonuitzending van FC Cupkoorts. Vanaf 18.00 uur werd er live verslag gedaan van de wedstrijden, met een verslaggever bij iedere wedstrijd.

De uitslagen van woensdag in de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker.