Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Clubcoryfeeën Van Galen en De Wolf reiken beker uit

KNVB Media
KNVB Media
19 april 2018, 12:00

John de Wolf houdt de beker in de lucht nadat hij in 1994 met Feyenoord het bekertoernooi heeft gewonnen. - Foto: KNVB Media

Directeur betaald voetbal Eric Gudde krijgt bij de prijsuitreiking na afloop van de TOTO KNVB Bekerfinale assistentie van clubcoryfeeën van de finalisten. Bij winst van AZ overhandigt Barry van Galen de beker aan de ploeg van John van den Brom. Wanneer Feyenoord de dennenappel omhoog mag tillen, wordt de beker overhandigd door John de Wolf.

Barry van Galen speelde 242 wedstrijden voor AZ.

Van Galen startte zijn carrière bij HFC Haarlem. Via Roda JC en NAC Breda kwam de oud-prof uiteindelijk in 1997 terecht bij AZ. In 1998 speelde hij een belangrijke rol bij het behalen van het kampioenschap in de Eerste Divisie. Later was hij ook een belangrijke schakel in het behalen van Europees voetbal. In 2004/’05 haalde hij met AZ de halve finale van de UEFA Cup. Uiteindelijk speelde Van Galen 242 wedstrijden voor AZ en wist hij 57 keer te scoren. Momenteel is hij als scout actief bij AZ.

Clubicoon

De Wolf, in 1989 overgenomen van FC Groningen, groeide in zijn periode bij de Rotterdammers uit tot clubicoon. De verdediger kwam meer dan 140 keer uit voor de Feyenoorders en maakte tien doelpunten. Met Feyenoord wist De Wolf in 1993 het landskampioenschap te bemachtigen. Daarnaast won hij ook drie keer de KNVB Beker (1991, 1992 en 1994) en één keer de Nederlandse Supercup (1991). Tijdens de KNVB Bekerfinale in 1992 was De Wolf zelfs trefzeker; hij maakte de openingstreffer in de met 3-0 gewonnen finale tegen Roda JC.

103 BEKERFINALES!

De meest opmerkelijke feiten en verhalen

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen