Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bezoekersinformatie TOTO KNVB Bekerfinale Ajax - PSV

KNVB Media
KNVB Media
25 april 2023, 20:00

Bereid je bezoek aan de finale van de TOTO KNVB Beker goed voor. - Foto: KNVB Media

Ajax en PSV spelen op zondag 30 april (18.00 uur) de 104e editie van de TOTO KNVB Bekerfinale. Ben jij bij dit duel aanwezig? Lees onderstaande bezoekersinformatie vooraf goed door.

Let op: houd rekening met langere reis- en wachttijden. Het stadion gaat om 15.30 uur open. De finalistensectoren geel en groen openen al om 14.15 uur.

Vind je weg naar en rondom het stadion

Bekijk de plattegrond en vind eenvoudig de beste aanrijdroute, de parkeermogelijkheden, jouw ingang en alles wat er rondom het stadion te doen is. Een sterk advies is om onderstaande applicatie te gebruiken. Via dit kanaal blijf je op de hoogte van actualiteiten en ontvang je belangrijke updates.

Livecrowd Bekerfinale Livecrowd Bekerfinale Klik hier.

Bereid je dag goed voor

Een onvergetelijke dag naar de TOTO KNVB Bekerfinale begint met een relaxt begin. Zorg daarom dat je op tijd van huis gaat en houd rekening met tenminste 1,5 uur extra reis- en wachttijd. In de omgeving van De Kuip en bij de toegangspoorten is het druk en zijn wachttijden helaas niet te voorkomen.

Op je ticket staat hoe laat jouw tribune opengaat. Binnen de stadionhekken organiseren zowel Ajax als PSV diverse festiviteiten om bezoekers in de stemming te brengen. Je kunt hier echter alleen terecht als je via Ajax of PSV je ticket hebt gekocht en in sector groen (finalist Ajax) of geel (finalist PSV) een ticket hebt. Let op: zorg dat je uiterlijk om 17.00 uur jouw stoel opzoekt, dan mis je niets van dit spektakel.

De plattgrond van de omgeving van het stadion.

SUPPORTERS AJAX

Geboekt via Ajax en kom je met de bus?
Ajax-fans die per bus naar Rotterdam reizen: onthoud bij aankomst waar je bus geparkeerd staat. Er hangen genummerde borden aan de lantaarnpalen op de weg waar de bussen geparkeerd staan. Zo vind je na de wedstrijd je bus makkelijker terug. De Ajax-bussen staan dicht bij het stadion geparkeerd.

Na de wedstrijd: de bussen kunnen gaan rijden zodra de uitrijroute voetgangersvrij is. Stap daarom zo snel mogelijk in je bus en blijf in je bus zitten, ook als het even duurt voordat deze gaat rijden. Dank voor je geduld!

Geboekt via Ajax en kom je met de trein?
Het station Rotterdam Stadion is zondag 30 april exclusief gereserveerd voor de supporterstreinen van Ajax. Er stoppen deze dag géén andere treinen bij dit station. Na aankomst loop je via de tunnelbuis het stadion in. Na de wedstrijd loop je via dezelfde weg terug naar de trein.

Let op: loop na de wedstrijd dus niet het stadion uit via de poorten!

De eerste twee treinen staan gereed na de wedstrijd. De volgende vier treinen vertrekken vervolgens met maximale tussenpozen van een half uur. We streven er naar om de treinen zo snel mogelijk te laten vertrekken. Zodra je door de tunnelbuis bent, zijn er nog wel toiletten maar géén cateringpunten meer. De cateringpunten en toiletten op het binnenterrein van De Kuip rondom de tunnelbuis blijven geopend tot de laatste Ajax-supporters het stadion verlaten hebben.

Supporters PSV

Geboekt via PSV en kom je met de bus?
Zorg dat je op tijd bij de opstapplaats bent. Vanwege strakke schema’s kunnen bussen niet wachten op laatkomers. Voordat je de bus instapt, loop even langs de voorkant van de bus en onthoud je busnummer. Eenmaal in de bus? Sit back and relax! Eenmaal aangekomen bij het parkeerterrein bij het stadion, blijf dan zitten tot de bus is geparkeerd. Na afloop kan je dan makkelijker je bus terug vinden.

Bij het vertrek van de bussen is enige wachttijd onvermijdelijk. Voor de veiligheid is het van belang dat er géén voetgangers meer tussen de bussen lopen voordat deze gaan rijden. Zoek daarom je bus op, stap in en blijf in de bus. Ook als het even duurt voordat deze gaat rijden. Dank voor je medewerking!

Geboekt via PSV en kom je met de auto (P-Beverwaard)?
P-Beverwaard (P10) gaat om 15.00 uur open. Dit parkeerterrein is in de voorverkoop helemaal uitverkocht. Het heeft géén zin om zonder parkeerkaart naar P-Beverwaard (P10) te rijden.

Navigatie-adres: P+R Beverwaard, Edo Bergsmaweg 1, 3077 PX Rotterdam

PSV organiseert het omwisselen van je voucher naar een wedstrijdticket op het terrein van P-Beverwaard. Zodra je in het bezit bent van je wedstrijdticket, reis je gratis met tramlijn 23 vanaf P-Beverwaard in een paar minuten naar het stadion en weer terug. Stap niet uit bij McDonalds maar één halte verder (Stadion Feijenoord), dan kom je meteen bij het stadiongedeelte uit dat voor PSV-fans is gereserveerd.

Overige bezoekers

Kom je met de auto en heb je een parkeerkaart voor P2, P5G of P6?
Neem dan op de A16 afslag 24 Feijenoord en volg de aanwijzingen naar de Kuip. Vanaf de verkeerslichten onderaan de afrit staan borden die de route naar de parkeerterreinen P2 en P6 aangeven. Voor P5G ga je bij de verkeerslichten rechtsaf en vervolg je de weg secundair. Vanaf de Ernst Happelstraat staan borden naar de Veranda Garage.

Navigatie-adressen:

  • P2: Van Zandvlietplein, Rotterdam
  • P5G: Parkeergarage Veranda. Siem Heidenstraat 6, Rotterdam
  • P6: P+R Noorderhelling: Noorderhelling, Rotterdam

Let op: de maximale inrijhoogte voor P-Veranda (P5G) en P6 is 2.10 meter!

Kom je met de auto en heb je een parkeerkaart voor P3/4, P7, P8?
Neem dan op de A16 afslag 25 Capelle a/d IJssel (neem NIET afslag 24!) en volg de route naar Rotterdam Centrum. Deze weg gaat over in de Maasboulevard (S107). Bij de eerste verkeerslichten na de Willemsbrug houd je rechts aan, je rijdt onder een oude spoorbrug door en slaat vervolgens linksaf de Koninginnebrug op. Na deze brug sla je direct rechtsaf de Stieltjesstraat op. Je vervolgt de weg tot je bij een T-splitsing aankomt, waar je linksaf de Laan op Zuid op slaat (S106 richting Ring A16). Blijf rechtdoor rijden tot je de borden naar P1 t/m 6 kan volgen. Je rijdt langs grote werkzaamheden aan het wegennet en over een viaduct over het treinspoor. Na dit viaduct ga je rechtdoor voor P3/4 of sla je rechtsaf richting P7/8 en word je opgevangen door verkeersregelaars

Navigatieadressen: let op: als je op navigatie rijdt, dan stuurt je navigatie je mogelijk over A16 afrit 24. Volg deze route niet, maar rijd via A16 afrit 23 Centrum en volg bovenstaande route tot na de Willemsbrug. Vanaf daar kun je je navigatie volgen naar de volgende locaties:

  • P3 en P4: Van Zandvlietplein, Rotterdam
  • P7 en 8: Olympiaweg 30A, Rotterdam

Kom je met de auto en heb je géén parkeerkaart?
Dan adviseren we je reis naar het stadion extra goed voor te bereiden. De parkeerterreinen in de directe omgeving van het stadion zijn namelijk allemaal exclusief gereserveerd voor supportersbussen van Ajax en PSV en voor zakelijke gasten van PSV, Ajax, KNVB en partners. Een goede en aantrekkelijke oplossing is om een plekje te reserveren in één van de stadsgarages van Rotterdam. Zie Parkereninrotterdam.nl. Kies hier de voor jou best passende parkeeroptie. Tramlijn 23 brengt je naar het stadion.

Openbaar vervoer

Kom je per trein? Dan adviseren we je te reizen naar Rotterdam Centraal en vanaf daar verder te reizen met tramlijn 23 richting Beverwaard. Je stapt uit bij halte Stadion Feijenoord. De reistijd bedraagt ongeveer 20 minuten.

Station Rotterdam Stadion is zondag exclusief beschikbaar voor speciale supporterstreinen van Ajax. De reguliere dienstregeling stopt hier niet. Eventueel kan uitgestapt worden op het NS-station Rotterdam Zuid; vanaf hier is het ongeveer 20 minuten lopen naar het stadion.

Check hier de dienstregeling van RET.

De plattegrond van het stadion.

Stadion- en ticketinformatie

Er zijn ook een aantal ‘gemengde vakken’. Bezoekers hebben hun tickets gekocht via de KNVB of partners van de KNVB verkregen en zitten mogelijk in een gemengd vak. Deze vakken zijn niet via Ajax of PSV verkocht. Dat betekent niet dat er uitsluitend neutrale supporters in deze vakken zitten. Ook in deze vakken kunnen supporters met een voorkeur voor Ajax of PSV zitten. Alle tickets in het stadion zijn op naam verkocht of uitgegeven.

Heb je een print@home ticket ontvangen? Print je ticket voordat je naar het stadion komt en vouw dit twee keer (tot A6-formaat)! Dat voorkomt extra wachttijd en ongemak voor jezelf en anderen.

Problemen met je tickets?

In geval van problemen met je toegangsbewijs, zijn er servicedesks geopend aan de Olympiazijde (stations zijde) van het stadion. Je vindt hier servicedesks van PSV en de KNVB.

Eten en drinken

Stadion Feijenoord is een pin-only stadion.

 

Het veld is heilig. De spelers en alle anderen op het veld moeten te allen tijde veilig hun werk kunnen doen.

Enkele belangrijke spelregels

Alleen kleine tassen toegestaan

Alleen tassen van A4 formaat (30 x 21 x 10 cm) of kleiner mogen, na controle, het stadion mee in worden genomen. Tassen, koffers of goederen groter dan A4 formaat zijn dus niet toegestaan en worden geweigerd bij de ingang. Er is geen opslag voor tassen bij het stadion.

Vuurwerk

Vuurwerk in een stadion op de tribunes is gevaarlijk en daarom niet toegestaan. De sfeerteams van PSV en Ajax zorgen elk voor een indrukwekkende actie aan hun zijde van het stadion. Steek je toch vuurwerk af? Dan krijg je een boete van 450 euro en een landelijk stadionverbod voor minimaal 18 maanden.

Gooien van voorwerpen

Het is verboden in het stadion te gooien met enig voorwerp en/of enige vloeistof. Het veld is heilig. De spelers en alle anderen op het veld moeten te allen tijde veilig hun werk kunnen doen. Wordt er toch naar het veld gegooid, dan wordt de wedstrijd tijdelijk of definitief gestaakt.

Spreekkoren

Support je club op een positieve wijze, ga gezamenlijk voor de winst. Breng je club, de finale en het voetbal geen schade toe.

Tenslotte nog dit

De TOTO KNVB Bekerfinale is één van de grootste voetbalevenementen in Nederland. Vanwege de stroom aan supporters uit Amsterdam en Eindhoven is dit een enorme logistieke operatie. Het heeft zijn weerslag op de verkeersstromen rondom De Kuip, vooral bij het vertrek. Houd daarom rekening met wachttijden bij het verlaten van het stadiongebied na afloop van de wedstrijd.

Ajax, PSV, de Gemeente Rotterdam, Politie Rotterdam, Stadion Feijenoord en de KNVB gaan er alles aan doen om je een onvergetelijke dag te bezorgen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen