Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bezoekersinformatie TOTO KNVB Bekerfinale 2019

KNVB Media
KNVB Media
29 april 2019, 14:15

Willem II en Ajax nemen het tegen elkaar op in de 101e TOTO KNVB Bekerfinale - Foto: KNVB Media

Kom je zondag 5 mei naar de TOTO KNVB Bekerfinale tussen Willem II en Ajax in Stadion Feijenoord? Lees dan deze bezoekersinformatie vooraf goed door.

Supporters Willem II

Geboekt via Willem II en kom je met de bus?

Willem II-fans die per bus naar Rotterdam reizen: onthoud bij aankomst de kleur van je buscluster en het nummer van je bus. Zo vind je na de wedstrijd (in het donker) je bus makkelijker terug.

Bij het vertrek van de bussen is enige wachttijd onvermijdelijk. Voor de veiligheid is het van belang dat er géén voetgangers meer tussen de bussen lopen voordat deze gaan rijden. Zoek daarom je bus op, stap in en blijf in de bus. Ook als het even duurt voordat deze gaat rijden. Dank voor je medewerking!

Geboekt via Willem II en kom je met de auto (P-Beverwaard)?

P-Beverwaard is geopend vanaf 13.45 uur. Let op: Op zondag 5 mei is de A16 tussen knooppunten Zonzeel en Klaverpolder afgesloten in de richting van Rotterdam. Ook de aansluitingen vanaf de A17 en A59 op de A16 zijn afgesloten. Geadviseerd wordt om via de A27, A15 naar Rotterdam te rijden. Op de terugweg is de A16 wél geopend in de rijrichting Tilburg.

Vanaf de A15: Neem afrit Ridderkerk (S105). Onderaan de A38 twee keer linksaf slaan: hier staan bordjes naar P-Beverwaard. Bij het terrein wordt je opgevangen door verkeersregelaars.

Navigatieadres P-Beverwaard : Charles Binghamweg, Rotterdam. Willem II organiseert het omwisselen van je voucher naar een wedstrijdticket op het terrein van P-Beverwaard.

Zodra je in het bezit bent van je wedstrijdticket, reis je gratis met tramlijn 23 vanaf P-Beverwaard naar het stadion en weer terug. Vanaf 13.45 uur is P-Beverwaard geopend. Dit parkeerterrein is in de voorverkoop reeds helemaal uitverkocht. Het heeft géén zin om zonder parkeerkaart naar P-Beverwaard (P10) te rijden.

Opstelling bussen Willem II en Ajax bij Stadion Feijenoord.

Supporters Ajax

Geboekt via Ajax en kom je met de bus?

Ajax-fans die per bus naar Rotterdam reizen: onthoud bij aankomst waar je bus geparkeerd staat. Er hangen genummerde borden aan de lantaarnpalen op de weg waar de bussen geparkeerd staan. Zo vind je na de wedstrijd (in het donker) je bus makkelijker terug.

De bussen kunnen gaan rijden zodra de uitrijroute voetgangersvrij is. Stap daarom zo snel mogelijk in je bus en blijf in je bus zitten, ook als het even duurt voordat deze gaat rijden. Dank voor je geduld!

Geboekt via Ajax en kom je met de trein?

Het station Rotterdam Stadion is zondag 5 mei exclusief gereserveerd voor de supporterstreinen van Ajax. Er stoppen deze dag géén andere treinen bij dit station. Na aankomst loop je via de tunnelbuis het stadion in. Na de wedstrijd loop je via dezelfde weg terug naar de trein.

Let op : Loop na de wedstrijd dus niet het stadion uit via de poorten!

Cateringpunten en toiletten op het binnenterrein van Stadion Feijenoord rondom de tunnelbuis blijven geopend tot de laatste Ajax-supporters het stadion verlaten hebben.

Overige bezoekers

Kom je met de auto en heb je een parkeerkaart?

Wees je ervan bewust dat de A16 tussen knooppunt Zonzeel en Klaverpolder in de richting Breda-Rotterdam afgesloten is. Vanuit de richting Tilburg rij je het beste via de A58, A27, A15 richting Rotterdam. Vanaf de A15 kun je weer aansluiten op de A16. In zuidelijke richting is de A16 wél gewoon geopend.

Parkeerkaart voor P1, P2, P6 of P5G

Heb je een parkeerkaart voor P1, P2, P6 of P5G (Veranda Garage)? Neem dan op de A16 afslag 24 Feijenoord en volg de aanwijzingen naar de Kuip. Vanaf de verkeerslichten onderaan de afrit staan borden die de route naar de parkeerterreinen P1, P2 en P6 aangeven. Voor P5G ga je bij de verkeerslichten rechtsaf en vervolg je de weg secundair. Vanaf de Ernst Happelstraat staan borden naar de Veranda Garage.

Navigatie-adressen:

  • P1, P2: Van Zandvlietplein, Rotterdam
  • P5G / Parkeergarage Veranda: Siem Heidenstraat 6, Rotterdam (LET OP: de maximale inrijhoogte voor P-Veranda (P5G) is 2.10 meter!)
  • P6: Noorderhelling, Rotterdam

Parkeerkaart voor P3/4, P7, P8

Heb je een parkeerkaart voor P3/4, P7 of P8, neem dan op de A16 afslag 25 Capelle a/d IJssel (neem NIET afslag 24!) en volg de route naar Rotterdam Centrum. Deze weg gaat over in de Maasboulevard (S107) die vervolgens over gaat in Boompjes (S100). Vanaf de Andre van der Louwbrug volg je de S123 linksaf. Na de Willemsbrug volg je de aanwijzingen naar de Kuip. Aan het einde van de Rosestraat sla je linksaf het Varkenoordseviaduct op (volg de borden P1 t/m P6). Ga bij de verkeerslichten rechtsaf voor P8 en rechtdoor voor P3/4. Neem de eerste afslag om P3/4 op te rijden.

Navigatieadressen:

P3, P4, P7 en P8: Gebruik je navigatie niet, maar volg bovenstaande route-informatie.

Zonder parkeertkaart kun je niet terecht op de parkeerterreinen rond het stadion.

Kom je met de auto en heb je géén parkeerkaart?

Dan kun je niet terecht op de parkeerterreinen in de directe omgeving van het stadion, deze zijn allemaal exclusief gereserveerd voor parkeerkaarthouders. Een goede en aantrekkelijke oplossing is om een plekje te reserveren in één van de Stadsgarages van Rotterdam. Je kunt kiezen voor een parkeertijd van 5 uur (€6,00) of 10 uur (€10,00). Je geeft een tijdslot aan, geeft je kenteken op, betaalt met iDeal en je kunt binnen je gekozen tijdslot op kenteken in- en uitrijden. Vervolgens ben je binnen 20 minuten met de tram bij het stadion. Gezien de drukte rondom het stadion ná de wedstrijd is dit ook een snelle manier om weer huiswaarts te keren.

Parkeren stadsgarages Rotterdam Parkeren stadsgarages Rotterdam Bestel hier je parkeerticket voor een van de Stadsgarages in Rotterdam.

Wees je ervan bewust dat de A16 tussen knooppunt Zonzeel en Klaverpolder in de richting Breda-Rotterdam afgesloten is. Vanuit de richting Tilburg rij je het beste via de A58, A27, A15 richting Rotterdam. Vanaf de A15 kun je weer aansluiten op de A16. In zuidelijke richting is de A16 wél gewoon geopend.

Kom je met het openbaar vervoer?

Vanaf Rotterdam Centraal of het centrum pak je tramlijn 12 of 23 richting Beverwaard. Je stapt uit bij halte Stadion Feijenoord. De reistijd bedraagt ongeveer twintig minuten. Let op: Er stoppen geen (pendel)treinen op station Rotterdam Stadion.

Kom je toch met de trein, dan is het advies om uit te stappen op Rotterdam Centraal en de weg te vervolgen met de tram. Eventueel kan uitgestapt worden op de NS stations Rotterdam-Zuid of Rotterdam Lombardijen; vanaf beide locaties is het ongeveer twintig minuten lopen naar het stadion.

Indeling stadion en tickets

De gele zijde is deze dag voor Willem II-fans. De groene zijde is voor Ajax-supporters.

Plattegrond Stadion Feijenoord.

Er zijn tevens een aantal ‘gemengde vakken’. Als je je tickets via de KNVB of partners van de KNVB hebt verkregen, zit je in een gemengd vak. Deze vakken zijn niet via Willem II of Ajax verkocht. Dat betekent niet dat er uitsluitend neutrale supporters in deze vakken zitten. Ook in deze vakken kunnen supporters met een voorkeur voor Ajax of Willem II zitten. Alle tickets in het stadion zijn op naam verkocht of uitgegeven. 

Heb je een print@home ticket ontvangen? Print je ticket voordat je naar het stadion komt en vouw dit twee keer (tot A6-formaat)! Dat voorkomt extra wachttijd en ongemak voor jezelf en anderen.

Eten & drinken

In Stadion Feijenoord worden speciale KNVB Bekerfinalemunten gebruikt. Deze kun je in het stadion op diverse punten aanschaffen (PIN en contant). Een munt kost € 3,00. Na de wedstrijd kunnen ongebruikte munten weer worden ingeleverd bij de cash-kassa’s. De reguliere Feyenoord-munten zijn bij deze wedstrijd niet geldig. Er wordt koffie, thee, frisdranken en bier geschonken.

De tappunten zijn geopend vanaf opening stadion tot circa 17.00 uur. Dan gaat de tap even dicht. Dit omdat het programma in het stadion op dat moment start en we bezoekers graag willen verzoeken hun plek op te zoeken. Circa 10 minuten voor het rustsignaal gaan de taps weer open en blijven deze open.

Veiligheid

Tassen meenemen in het stadion

Wij vinden je veiligheid van groot belang. Om die reden laten we geen tassen toe die groter zijn dan A4-formaat. Je  kunt helaas géén tassen in bewaring geven. Zie je iets verdachts? Meld het dan bij de dichtstbijzijnde steward of beveiliger.

 

Houd rekening met het nieuwe tassenbeleid!

Vuurwerk

Vuurwerk in een stadion op de tribunes is gevaarlijk en is daarom niet toegestaan. De organisatie zorgt bij opkomst van de spelers en bij de prijsuitreiking voor voldoende special effects. En de sfeerteams van Willem II en Ajax zorgen elk voor een indrukwekkende actie aan hun zijde van het stadion. Steek je toch vuurwerk af? Dan krijg je een boete van €450 en een stadionverbod.

Tenslotte nog dit

De TOTO KNVB Bekerfinale is één van de grootste voetbalevenementen in Nederland en vanwege de stroom aan fans uit Tilburg en Amsterdam een enorme logistieke operatie. Het heeft zijn weerslag op de verkeersstromen rondom Stadion Feijenoord, vooral bij het vertrek. Houd daarom rekening met wachttijden bij het verlaten van het stadiongebied na afloop van de wedstrijd.

De KNVB, de Gemeente Rotterdam, Politie Rotterdam en Stadion Feijenoord gaan er alles aan doen om je een onvergetelijke dag te bezorgen. Heel graag tot zondag 5 mei!

Maak elke wedstrijd
spannender met TOTO

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen