Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bekertoernooi gestart met 1e kwalificatieronde

KNVB Media
KNVB Media
31 augustus 2020, 10:45

De weg naar de bekerfinale in de Kuip ligt weer open. - Foto: KNVB Media

Het mooiste voetbaltoernooi van Nederland is weer gestart. De weg naar de finale in de Kuip op zondag 18 april 2021 is geopend. Afgelopen weekend stond de eerste kwalificatieronde op het programma. Zestig amateurclubs streden om een plek in de volgende kwalificatieronde om zo weer een stapje dichterbij een duel met een profclub te komen. De doelpunten vielen als rijpe appels en natuurlijk werd er gestunt.

Voor sommige clubs is een optreden in het 'grote' TOTO KNVB Bekertoernooi geen alledaagse gebeurtenis. Ondanks corona en de beperkende maatregelen keken zij reikhalzend uit naar duels met tegenstanders die twee of soms wel drie niveau's hoger spelen. Reuzendoder en derdeklasser DWOW maakte er lang een wedstrijd van tegen Sportlust '46, maar kwam in de slotfase tekort: 2-5. Tweedeklasser Cluzona (Club zonder naam) hield de schade beperkt tegen Sparta Nijkerk: 0-4. Susteren en Erp konden niet voor een verrassing zorgen tegen respectievelijk Excelsior '31 en Barendrecht. De bekerdebutanten van SV Den Hoorn bewaren geen prettige herinnering aan het duel met SteDoCo. De teller stopte pas bij tien tegengoals; 10-0 was de grootste uitslag dit weekend. 

Stunts

Maar bekervoetbal zou bekervoetbal niet zijn, als er niet ook werd gestunt. Eersteklasser vv Sliedrecht stootte derdedivisionist VVSB uit het toernooi na strafschoppen. VVSB, dat zelf voor menig bekerwonder heeft gezorgd de afgelopen jaren, moest dit keer zijn meerdere erkennen in keeper Mathijs Donatz die twee strafschoppen stopte (zie hieronder). En ook Roda '46 nam de strafschoppen beter dan het twee klassen hoger spelende ADO'20. Na verlenging stond er 1-1 op het scorebord.    Beide clubs mogen het nu opnemen tegen een tweede divisionist. Sliedrecht reist af naar Noordwijk. Voor Roda'46 wacht Quick Boys.

Uitslagen

De uitslagen van de eerste kwalificatieronde.

Veel goals

Wat doelpunten betreft kwamen de toeschouwers aan hun trekken. In de dertig duels werd 123 keer gescoord. Gemiddeld ruim vier goals per wedstrijd. Vier spelers toverden een hattrick uit hun voeten en voeren op de topscorerslijst aan van het huidige bekertoernooi. 

SpelerClubDoelpunten
Rolf DijkBuitenpost3
Arnoud BentumHarkemase Boys 3
Frank van der HeidenQuick3
Guytano dos SantosSteDoCo3

Programma

Het bekertoernooi gaat verder met de tweede kwalificatieronde. Die wordt gespeeld op 6, 7 en 8 oktober. In deze ronde zijn twee ploegen sowieso vrijgeloot; Quick uit Den Haag en TEC uit Tiel. Voor de ploegen uit de laatste twee wedstrijden in onderstaand schema is het afwachten hoe de Nederlandse clubs presteren in Europa. In het meest gunstige geval voor het Nederlandse voetbal, waarbij vijf ploegen zich plaatsen voor de groepsfase van de Champions League of Europa League, worden alle wedstrijden gespeeld. In het minst gunstige geval, waarbij alleen Ajax, AZ en Feyenoord de groepfase spelen, zijn de ploegen die in de laatste twee wedstrijden staan ook vrijgeloot. Op 1 oktober, de laatste speeldag van de Europa League play-offs, zal dat duidelijk worden.

Het programma voor de tweede kwalificatieronde. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen