Bekerstunt Excelsior Maassluis, NAC verrast FC Utrecht

KNVB Media
KNVB Media
15 december 2021, 9:15

Excelsior Maassluis schakelde FC Emmen uit in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. - Foto: KNVB Media

Excelsior Maassluis heeft dinsdagavond voor een daverende verrassing gezorgd in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. Op bezoek bij FC Emmen wonnen de amateurs met 1-0. Ook NAC Breda zorgde voor een stunt. De Brabanders schakelden Eredivisionist FC Utrecht uit: 3-2.

Excelsior Maassluis, een middenmotor in de Tweede Divisie, maakte het de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie knap lastig. Al voor rust noteerde de ploeg van oud-prof Dogan Corneille een aantal goede kansen. Na rust was FC Emmen op jacht naar een doelpunt, maar de treffer viel aan de andere kant. Bram Wennekers werd het goudhaantje voor Excelsior Maassluis.

Met een lange bal van Nino van Beemt werd invaller Wennekers in de 81ste minuut de diepte ingestuurd. FC Emmen-doelman Indy Groothuizen stormde op hem af, maar Wennekers bleef koel en lepelde de bal over de keeper heen. Via een schoten van Jasin Assehnoun en Ben Scholte kwam Emmen nog dichtbij de gelijkmaker, maar Excelsior hield stand.

Feest in Breda

Ook NAC Breda zorgde voor een verrassing. De nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie stapte na negentig minuten als winnaar van het veld tegen FC Utrecht. De eredivisionist kwam voor rust via Mike van der Hoorn op voorsprong, maar in de tweede helft kantelde het duel dankzij twee treffers van Thom Haye.

Nadat Van der Hoorn zijn tweede gele kaart pakte kwam FC Utrecht met tien man te staan. Via Anastasios Douvikas maakten de Domstedelingen twee minuten voor tijd nog wel de gelijkmaker, maar het slotakkoord was voor NAC. In de blessuretijd zorgde Vieri Kotzebue voor de winnende treffer in het Rat Verlegh Stadion.

NAC Breda - FC Utrecht3-2

Programma Programma Bekijk het programma in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker.