Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

AZ en Feyenoord plaatsen zich voor honderdste finale

KNVB Media
KNVB Media
28 februari 2018, 23:15

Steven Berghuis en Robin van Persie kwamen tot scoren tegen Willem II. - Foto: KNVB Media

AZ en Feyenoord gaan zondag 22 april strijden om de honderdste KNVB Beker. De nummers drie en vijf van de Eredivisie wonnen hun halve finales overtuigend, respectievelijk met 4-0 van FC Twente en met 3-0 van Willem II.

In Alkmaar was AZ van begin af aan de betere. Na een kwart wedstrijd resulteerde dat in de openingstreffer. Rechtsback Svensson zette goed door en legde de bal terug op Til. Die plaatste de bal met de binnenkant van zijn voet in de hoek: 1-0.

Idrissi


Omdat AZ verzuimde afstand te nemen, mocht FC Twente lange tijd nog hopen op een resultaat. Maar in tien minuten tijd, tussen de 64ste en 73ste minuut, maakte Oussama Idrissi daar namens AZ bijna eigenhandig een eind aan. Eerst bediende hij Wout Weghorst, die alweer zijn negende treffer dit bekertoernooi liet aantekenen, en daarna was hij zelf twee keer het eindstation van een aanval: 4-0.


Voor de Alkmaarders is het voor het tweede seizoen op rij dat ze zich plaatsen voor de bekerfinale. Vorig jaar werd verloren van Vitesse (0-2). AZ wist de beker tot nu toe vier keer te winnen, waarvan de laatste keer in 2013 was.

Feyenoord


In Rotterdam was Feyenoord de torenhoge favoriet. Het bekertoernooi is de enige manier om het seizoen nog kleur te geven voor de Rotterdammers, en van meet af aan lieten zij dan ook hun intenties blijken. De 1-0 van Berghuis, na twintig minuten op aangeven van Haps, was dan ook een logisch gevolg.

Ook hier werd de dominantie niet direct uitgedrukt in de score. De eerste keer dat Willem II echt gevaarlijk werd (een schot van Dankerlui werd knap gepakt door Jones), moesten de Tricolores dat direct bekopen met een tegentreffer. Uit de daaropvolgende corner counterde Feyenoord namelijk razendsnel naar de 0-2, die door Robin van Persie werd binnengewerkt.
 

Zeventiende finale


De angel was daarmee definitief uit de wedstrijd. Tonny Vilhena maakte met een schuiver in de verre hoek nog de 0-3. Voor Feyenoord is het de zeventiende keer dat ze de finale van het bekertoernooi gaan spelen. Twaalf keer wisten ze de finale te winnen, waarvan de laatste in 2016 tegen FC Utrecht (2-1).
 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen