Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

AZ blijft bijna steken in de modder van Hardenberg

KNVB Media
KNVB Media
21 december 2023, 10:30

HHC Hardenberg was dichtbij een enorme stunt tegen AZ in de tweede ronde van TOTO KNVB Bekertoernooi. - Foto: KNVB Media

AZ heeft zich op het nippertje geplaatst voor de achtste finales van het TOTO KNVB Bekertoernooi. Tegen de amateurs van HHC had de nummer vier van de Eredivisie een verlenging nodig om de volgende ronde te bereiken; 2-3. Feyenoord leek tegen FC Utrecht op weg naar een eenvoudige avond, maar schaarde zich uiteindelijk op het tandvlees bij de laatste zestien; 2-1. ADO Den Haag toonde zich weer een echte cupfighter en verraste Sparta; 2-0.

HHC Hardenberg - AZ

AZ was gewaarschuwd. In Hardenberg zijn ze niet vies van een stunt in het TOTO KNVB Bekertoernooi. Zelfs niet als er een club uit de Eredivisie langskomt. In de eerste ronde moest Heracles er al aan geloven op Sportpark de Boshoek. En op woensdagavond waren opnieuw alle ingrediënten aanwezig  voor een verrassing: regen, wind en een modderig veld dat deed denken aan vervlogen tijden.   

 

Wie anders dan Vangelis Pavlidis had AZ nog voor rust op voorsprong gebracht, maar na de pauze liep de ploeg uit Alkmaar vast in de Hardenbergse modder. Fatima maakte gelijk voor HHC, dat ook na de 1-2  van Jens Odgaard niet opgaf. Aangevuurd door 4.000 supporters bleef de nummer zeven uit de Tweede Divisie jagen op de gelijkmaken. Het was notabene verdediger Joeri Church - een product uit de jeugdopleiding van AZ - die De Boshoek in de blessuretijd deed ontploffen; 2-2 en verlenging. Daarin deed de gekoesterde modder HHC uiteindelijk de das om. De verdediging kreeg de bal niet weg op het zompige veld waarna Ruben van Bommel AZ naar de volgende ronde schoot.

Feyenoord - FC Utrecht

Feyenoord schoot uit de startblokken tegen FC Utrecht in een volle Kuip. FC Utrecht was al 11 duels ongeslagen en aasde op een verrassing in het bekertoernooi. Calvin Stengs nam Feyenoord bij de hand. Na acht minuten rondde hij een bekeken pass van Quinten Timber soeverein af. Halverwege de eerste helft bediende hij Igor Paixao met een heerlijke 'chip'. Het eerste schot van FC Utrecht op het doel van Feyenoord betekende vlak voor rust meteen de aansluitingstreffer. Booth rondde een mooie aanval over links knap af. In de tweede helft gebeurde er weinig voor de doelen, maar bleef het door de tussenstand spannend en schaarde Feyenoord zich uiteindelijk op het tandvlees bij de laatste zestien.

— Foto: Calvin Stengs nam Feyenoord bij de hand tegen FC Utrecht.

ADO Den Haag - Sparta

ADO Den Haag - cupfighter van weleer - zorgde voor de grootste verrassing op woensdagavond door Sparta te verslaan. De nummer twee uit de Keuken Kampioen Divisie begon feller dan de nummer zes uit de Eredivisie. Daryl van Mieghem schoot ADO Den Haag voor rust op voorsprong. Na de pauze herpakte Sparta zich, kreeg ook kansen op de gelijkmaker, maar het was uiteindelijk Ideho die ADO Den Haag met een heerlijk schot naar de volgende ronde schoot.

Overige wedstrijden

Ook NEC en AFC gaan donderdagavond in de koker bij de loting voor de achtste finales. NEC walste met vijf treffers al voor rust over potentiële bananenschil GVVV heen. In de tweede helft scoorden beide ploegen nog een keer. Byron Burgering redde de eer voor de amateurs uit Veenendaal. AFC (Tweede Divisie) is al weer de derde amateurclub bij de laatste zestien. Dat was de oudste club van Amsterdam wel aan zijn stand verplicht tegen het een niveau lager spelende RKAV Volendam. Wessel Been kroonde zich in de 62ste minuut tot matchwinner in Volendam.

Programma en uitslagen Programma en uitslagen Bekijk het programma en de uitslagen van de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen