Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

AZ aast op revanche tegen Vitesse

KNVB Media
KNVB Media
22 januari 2019, 14:00
2:29

Vitesse viert feest na de gewonnen bekerfinale in 2017. - Foto: KNVB Media

De kwartfinale tussen AZ en Vitesse die vanavond, dinsdag 22 januari, op het programma staat, is een herhaling van de finale van twee jaar terug. Destijds trok Vitesse door twee goals van Ricky van Wolfswinkel aan het langste eind, waarmee de eerste prijs in de clubhistorie werd binnengehaald.

Schrijver Marcel van Roosmalen was er bij tijdens de finale van twee jaar terug. Hij kan zich de wedstrijd nog goed voor de geest halen. "Een verschrikkelijke wedstrijd", begint hij. "Oersaai. Maar daar ging het ook helemaal niet om. Het ging erom dat Vitesse die wedstrijd zou winnen."

Niet voor niets

En dat lukte. "Het werd tijd ook. Ze hadden al 125 jaar geen prijs. Nu hebben we 125 jaar één prijs. Soms denk ik wel eens; 'De KNVB Beker. Is dat wel een prijs?' Maar we kunnen in ieder geval zeggen; we hebben niet voor niets bestaan. Het was wel een van de slechtste wedstrijden van de eeuw, maar de blijdschap was in ieder geval echt. Ik ben daar allemaal mensen in de armen gevallen die ik eigenlijk niet eens mag. Maar ja, we steunen dezelfde club."

103 BEKERFINALES!

De meest opmerkelijke feiten en verhalen

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen