Ajax plaatst zich ten koste van Feyenoord voor finale

27 februari 2019, 22:30

Vreugde bij Ajax na de 0-2 van Nico Tagliafico. - Foto: Soccrates Images

Voor het eerst sinds 2014 staat Ajax weer in de finale van de TOTO KNVB Beker. In de halve finale werd Feyenoord met 0-3 verslagen door doelpunten van De Ligt, Tagliafico en Van de Beek.

Feyenoord begon furieus aan de wedstrijd en was binnen tien minuten al twee keer dichtbij de openingstreffer. Eerst was het Larsson, die vrij opdook voor Onana na een steekpass van Van Persie. De Zweed knalde de bal echter hard op de paal. Even later kreeg Van Persie de bal voor het inschuiven, maar een uiterste krachtingspanning van De Ligt voorkwam de 1-0.

Openingstreffer

Ajax kwam beter in de wedstrijd. In eerste instantie was het Ziyech, die met een van richting veranderd schot dichtbij een doelpunt was. Maar via de binnenkant paal de verdween de bal over de achterlijn. Vlak voor rust was het alsnog raak. Uit een hoekschop, die niet terecht bleek, kopte Matthijs de Ligt de openingstreffer binnen.

Direct na rust verdubbelde Ajax de marge. In de Rotterdamse zestien lukte het Feyenoord niet om uit te verdedigen. De bal kwam voor de voeten van Nico Tagliafico, die geen moment aarzelde en de 2-0 binnenschoot. Feyenoord probeerde zich nog een keer op te richten. Jens Toornstra kreeg nog een grote kans, maar bij een snelle uitbraak gooide Ajax de wedstrijd na 65 minuten in het slot. Na een fraaie actie van Ziyech kwam de bal voor de voeten van Van de Beek, die met een strakke schuiver de lange hoek vond: 3-0.

Op zondag 5 mei is Ajax de uitspelende ploeg in de bekerfinale. De thuisspelende ploeg zal morgen bepaald worden, als Willem II en AZ het tegen elkaar opnemen in de andere halve finale.