Ajax maakt deelnemersveld halve finales compleet

24 januari 2019, 22:45

Donny van de Beek was twee keer trefzeker voor Ajax. - Foto: Soccrates Images

Ajax heeft zich met een 3-1 overwinning op sc Heerenveen geplaatst voor de halve finales. Al voor rust stonden de Amsterdammers op een 3-0 voorsprong en dat bleek voldoende om de wedstrijd over de streep te trekken.

Na het spektakelstuk in de Eredivisie van afgelopen zondag, waarin het 4-4 werd, was met name Ajax gebrand om het beter te doen. Dat bleek ook in de beginfase. Al na een kwartier stond de thuisploeg met 2-0 voor. Eerst was het Noussair Mazraoui die de score opende en daarna verdubbelde Donny van de Beek de marge.

Strafschop

Nog voor rust leek de wedstrijd beslist. Op aangeven van Dusan Tadic maakte Van de Beek zijn tweede treffer van de avond. Na rust was Ajax echter een stuk minder dominant en in de laatste tien minuten leek het zelfs nog even spannend te worden. Eerst schoot Van Amersfoort de 3-1 binnen en even later mocht Lammers vanaf elf meter aanleggen voor een strafschop. Onana keerde zijn strafschop echter.

Aanstaande zaterdag gaan de Amsterdammers, net als AZ, Willem II en Feyenoord, in de kokers voor de loting van de halve finales. Die zal rond 22.00 uur plaatsvinden in het FOX Sports-programma De Eretribune en ook live te zien zijn op totoknvbbeker.nl/live.