Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ajax loot sc Heerenveen, Vitesse naar AZ

KNVB Media
KNVB Media
22 december 2018, 23:30

Ricky van Wolfswinkel scoort namens Vitesse tegen AZ in de bekerfinale van 2017 - Foto: KNVB Media

Zaterdagavond is geloot voor de kwartfinales van het TOTO KNVB Bekertoernooi. De loting leverde - naast een ontmoeting tussen FC Twente en Willem II - maar liefst drie herhalingen op van eerdere bekerfinales.

In de eerste kwartfinale neemt Ajax het thuis op tegen sc Heerenveen. De laatste keer dat beide teams elkaar troffen in bekerverband was op 31 oktober 2007, toen Ajax de Friezen in de 3e ronde met 3-1 versloeg. Meest memorabele wedstrijd was uiteraard de bekerfinale van 1993, toen Ajax de TOTO KNVB Beker in een kolkende Kuip won dankzij een 6-2 overwinning.

Herhaling finales 2017 en 1984

Een andere TOTO KNVB Bekerfinale op herhaling wordt de ontmoeting tussen AZ en Vitesse. De huidige en voormalige club van AZ-coach John van de Brom stonden op 30 april 2017 in de KNVB Bekerfinale tegenover elkaar. Twee treffers van Ricky van Wolfswinkel bezorgden de Arnhemmers de zilveren dennenappel en daarmee de eerste prijs in de clubhistorie.

Ook Feyenoord en Fortuna Sittard hebben elkaar al eens ontmoet in de eindstrijd om de TOTO KNVB Beker. In 1984 bleek Feyenoord in de finale met 1-0 te sterk voor de Limburgers, die overigens moed zullen putten uit de 0-2 competitieoverwinning die ze vorige week in Rotterdam boekten.

De volledige loting voor de kwartfinales van het toernooi om de TOTO KNVB Beker.

FC Twente, de enige deelnemer nog uit de Keuken Kampioen Divisie, speelt in de 4e kwartfinale thuis tegen Willem II, een affiche dat nog niet eerder als bekerfinale te bewonderen was. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen in het bekertoernooi was op 6 november 2002. Willem II schakelde toen (thuis) FC Twente in de 2e ronde uit met 2-1.

De wedstrijden zullen gespeeld worden op 22, 23 en 24 januari 2019. De KNVB streeft ernaar het speelschema zo snel mogelijk bekend te maken.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen