Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op totoknvbbbeker.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ajax en AZ probleemloos naar halve finales

KNVB Media
KNVB Media
10 februari 2022, 10:00

Ajax-uitblinker Antony toont zijn specialiteit - naar binnen komen en met links de verre hoek zoeken. - Foto: KNVB Media

De halve finale van het TOTO KNVB Bekertoernooi levert in ieder geval een topaffiche op. Na PSV plaatsten ook Ajax en AZ zich woensdagavond voor de laatste horde voor de finale in De Kuip. In beide duels was van spanning geen sprake. Ajax versloeg Vitesse met 5-0. RKC bleek niet opgewassen tegen de dadendrang van AZ. In Waalwijk werd het 0-4.

Ajax en Vitesse - beide finalisten van vorig jaar - zouden wel eens garant kunnen staan voor een spannende kwartfinale. Vitesse probeerde de aanvalsgolven van Ajax te weerstaan met een beproefd recept: terugzakken; compact houden en dan met snelle uitbraken toeslaan. Zonder de rappe topscorer Openda bleek dat geen sine cure.

— Duel der aanvoerders: Tadic en Doekhi.

Vreemd genoeg brak Ajax de ban juist uit een counter. Na een razendsnelle omschakeling rondde Antony beheerst af. Niet veel later bracht Haller de marge op twee met een hard schot in de korte hoek na een fijn passje van Klaassen. Een echt bekerduel werd het ook na rust nooit. Ajax was te goed, te gretig. De Vitesse-spelers werden constant opgejaagd door vier, vijf man, waarna een nieuwe Ajax-aanval kon beginnen. Haller, Tadic en Antony met zijn specialiteit - naar binnen komen en met links de bal in de verre hoek plaatsen - brachten de eindstand op 5-0.

RKC - AZ

RKC had in de eerste competitieronde AZ nog verrast in Waalwijk, maar dit keer was een stunt al snel ver weg. Keeper El Maach ging in de fout waardoor Dani de Wit AZ al vroeg aan de leiding bracht. Pavlidis en Karlsson bouwden het verschil nog voor de pauze uit naar 0-3. In de tweede helft kwam de halve finale nooit meer in gevaar AZ. RKC drong niet meer aan en Aboukhlal zorgde op aangeven van Clasie voor 0-4.

— AZ was RKC in alle opzichten de baas.

Programma

Donderdagavond wordt duidelijk welke club zich bij PSV, Ajax en AZ gaat voegen. NEC en Go Ahead Eagles spelen de laatste kwartfinale , een duel tussen twee promovendi, die het beiden verrassend goed doen in de Eredivisie. De aftrap in het Goffert-stadion is om 19.00 uur.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen