Adam Maher schiet FC Twente naar halve finale

30 januari 2018, 22:30

Adam Maher scoorde twee keer tegen SC Cambuur. - Foto: Soccrates Images

FC Twente heeft zich geplaatst voor de halve finale van de TOTO KNVB Beker. SC Cambuur kwam in Enschede nog wel op voorsprong, maar moest zich in de tweede helft toch gewonnen geven: 3-1.

Na een rustige beginfase nam FC Twente het initiatief. Met name Oussama Assaidi was zeer bedrijvig voor de Tukkers. Haris Vuckic kreeg een goede kans in de 25e minuut, maar vond doelman Cummins op zijn weg. Assaidi was enkele minuten later nog dichterbij, omspeelde doelman Cummins, maar wachtte te lang waardoor de doelman van Cambuur alsnog in kon grijpen.

Schils

Tegen de verhoudingen in kwam SC Cambuur op voorsprong. Nigel Robertha legde de bal panklaar neer voor Mathias Schils, die de bal langs doelman Joël Drommel schoof. Het veranderde weinig aan het spelbeeld, maar de Friezen gingen met een voorsprong de rust in: 1-0.

SC Cambuur viert de treffer van Schils. — Foto: Soccrates Images

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Het was een penalty die FC Twente na een uur spelen naast SC Cambuur zette; Assaidi benutte het buitenkansje. Het was het teken voor de Enschedeërs het teken om nog een tandje bij te zetten en dat resulteerde in de 66e minuut in de 2-1, uit een prachtige vrije trap.

Buiten de zestien

Het was het eerste doelpunt van Maher in dienst van FC Twente, in zijn derde wedstrijd. Nog geen tien minuten later tekende hij voor zijn tweede treffer en die was zo mogelijk nog fraaier. Vanaf een meter of twintig schoot hij de bal snoeihard langs doelman Cummings. Het was alweer zijn derde treffer van buiten de zestien dit bekertoernooi, na zijn eerdere treffer namens PSV tegen SV Putten.

Daarmee plaatste FC Twente zich als eerste voor de halve finales. Na afloop van Willem II - Roda JC, aanstaande donderdag, zal er geloot worden voor de laatste vier.